Meld je aan voor de nieuwsbrief

Grasdijk 2 C Nederweert

Specificaties

Vraagprijs: € 895.000 k.k.

 • Postcode: 6031 PX
 • Woonoppervlakte: 224 m2
 • Perceeloppervlakte: 17079 m2
 • Inhoud: 1006 m3
 • Kamers: 7
 • Slaapkamers: 4
 • Ligging: Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Landhuis
 • Type woning: Vrijstaande woning
 • Energieklasse: A
 • Isolatie: Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Ondernemen en wonen op een schitterende locatie!
Bent u op zoek naar een prachtig vrijstaand landhuis met ruimte op een schitterende locatie? Kunt u genieten van een mooi vrij uitzicht op landerijen? Wilt u een paardenhouderij starten of een andere vorm van (agrarische) bedrijfsactiviteit? Dan moet u zeker een kijkje komen nemen op deze locatie.
Deze agrarisch bestemde locatie is in bezit van een Natuurbeschermingswetvergunning (stikstof / ammoniak) en ca. 1.70.79 ha. perceel oppervlakte. De locatie bestaat uit een mooi vrijstaand landhuis met inpandige garage, 2 (voormalige) varkensstallen waarvan 1 stal gedeeltelijk is ingericht met 8 paardenboxen, stro- en hooiopslag en machineberging. De ruimtes en inhoud van deze woning en achterliggende bedrijfsgebouwen zal u enorm verrassen. De woning heeft een mooi aangelegde tuin met eigen oprit, de achterliggende bedrijfsgebouwen beschikken over een eigen oprit met ruim erf en aansluitend weiland. De locatie is landelijk gelegen met een vrij uitzicht in het buitengebied van de gemeente Nederweert, men wandelt of stapt te paard binnen enkele minuten rechtstreeks naar het natuurgebied ‘de Weerterbossen’ via een zandpad. Hier kun je wonen en ondernemen in alle vrijheid!

De locatie heeft de bestemming Agrarisch. Er is een NB-wet vergunning, afgegeven door de Provincie Limburg, aanwezig voor het houden van varkens. Echter deze is in zijn geheel om te zetten naar het houden van paarden waarbij er meer als voldoende ammoniak / stikstof aanwezig is op deze locatie voor een professionele paardenhouderij. De locatie is ook zeer geschikt voor de agrariër of ZZP-er die behoefte heeft aan ruimte voor bijvoorbeeld statische opslag. Maar het bestemmingsplan biedt ook afwijkingsmogelijkheden voor nevenfuncties als recreatief en maatschappelijk gebruik. Onder voorwaarden behoort het omzetten naar een ‘Woon’ bestemming voor particuliere bewoning ook tot de mogelijkheden. In dergelijke gevallen is afstemming met de gemeente noodzakelijk. Deze locatie wordt aangeboden met ca. 1.70.79 ha grond areaal. Het geheel is gelegen op 5 minuten autorijden van de A2 richting Eindhoven en Maastricht. In het buitengebied gelegen, maar toch dicht bij autosnelweg en algemene voorzieningen.

Binnen enkele minuten autorijden bent u op de autosnelweg A2 richting Eindhoven en Maastricht.
Roermond is in ongeveer 20 minuten bereikbaar. De natuurlijke omgeving aan de ‘Weerterbossen’ alsmede de Natuurbeschermingswet vergunning met ammoniak / stikstof maakt deze locatie uniek!

Vrij gelegen landhuis met prachtig vrij uitzicht. 4 ruime slaapkamers. Voorzien van inpandige lift. Nagenoeg geheel elektrische rolluiken.
Fraai aangelegde siertuin met vijverpartijen. 2 (voormalige) varkenstallen, totaal ca. 1700 m².
Naast het opstarten van een paardenhouderij bestaan er ook nog diverse andere gebruiksmogelijkheden.

Entree
Wanneer je middels de dubbele smeedijzeren sierpoort op de royale oprit de auto parkeert, kom je door de dubbele voordeur de woning binnen in de riante hal met vide. De tegelvloer is voorzien van vloerverwarming en stucwerk wanden (granol) en plafond.
De hal is het centrale punt van deze woning en biedt toegang tot de woonkamer, keuken, lift, garderobe, meterkast, kelder en trapopgang naar de eerste verdieping.

Hal
De hal heeft een ruime garderobe welke is gesitueerd in een nis. Tevens is hier de toegang tot de lift.

Kelder
De kelder met voldoende stahoogte (ca. 2.20m1) is droog en keurig afgewerkt met geheel betegelde wanden en vloer.

Woonkamer
De sfeervolle L-vormige woonkamer heeft veel natuurlijke lichtinval door de diverse raampartijen en de dubbele tuindeuren.
De wanden en plafond zijn mooi licht van kleur wat met de raampartijen een fijne sfeer in de kamer geeft.
Het plafond is afgewerkt met mooie sierlijsten, waardoor de kamer een luxe uitstraling heeft. De tegelvloer is voorzien van vloerverwarming en tevens zijn er nog radiatoren aanwezig voor extra verwarming.

Het mooie landelijke uitzicht aan voorzijde en de parkachtige tuin met vijver aan de achterzijde, geeft het ultieme gevoel van vrijheid en rust in het buitengebied. De dubbele tuindeuren in de woonkamer bieden direct contact om te genieten van de tuin met terras.

Kantoor
Het kantoor is bereikbaar via de woonkamer. Deze ruimte is voorzien van een doorlopende tegelvloer met vloerverwarming vanuit de woonkamer, en eveneens radiatoren verwarming, de wanden zijn afgewerkt met behang.

Keuken
De L-vormige keukenopstelling is ruim van opzet en ziet er keurig verzorgd uit. Het keukenblok is voorzien van een Miele vaatwasser, Siemens combi/magnetron, koelkast en inductie kookplaat. Het aanrecht met achterwand zijn uitgevoerd in graniet en voorzien van een roestvrij stalen spoelbak.
De lichte tegelvloer is voorzien van vloerverwarming en er is tevens een radiator aanwezig voor extra te kunnen verwarmen. De ruime raampartij zorgt voor voldoende natuurlijke lichtinval in de keuken en biedt uitzicht op de achtertuin en het erf.
Vanuit de keuken heeft u toegang tot de woonkamer, entree aan de voorzijde een entree aan achterzijde van het woonhuis.

Achter entree
Vanuit de achter entree aan de achterzijde van het woonhuis heeft men toegang tot de keuken, toilet, wasruimte (berging) en de garage. De ruimtes zijn allen voorzien van een tegelvloer met vloerverwarming. Het toilet is geheel betegeld en voorzien van een fonteintje en zwevend toilet.
De wasruimte is voorzien van witgoed aansluitingen voor de wasmachine en droger, daarnaast is er een aanrechtblok aanwezig. De wanden zijn half betegeld en afgewerkt met stucwerk. De inpandige garage is ruim van opzet en is voorzien van een elektrische sectionaalpoort.
De ruimtes bieden veel lichtinval door diverse raampartijen welke beschikken over rolluiken.

Eerste verdieping
De strak afgewerkte overloop is ruim van opzet en heeft veel natuurlijke lichtinval middels de dakkapel en vide.
De verdieping telt 4 slaapkamers, een badkamer, liftschacht en toegang tot de bergzolder. De overloop en 4 slaapkamers zijn voorzien van een doorlopende laminaatvloer, de kamers zijn voorzien van MDF plafonds, radiatoren verwarming en raampartijen met rolluiken.
Slaapkamer 1 ca. 14 m² Deze kamer beschikt over een raampartij met vrij uitzicht aan de voorzijde van het woonhuis en biedt voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en kledingkast.

Slaapkamer 2 ca. 20m²
Deze kamer biedt veel natuurlijke lichtinval en een mooi uitzicht door de dakkapel en een raam aan de voorzijde van het woonhuis. Hier komen de lichte kleurtinten met laminaatvloer ook weer terug welke zorgen voor een aangename sfeer. Slaapkamer 3 ca. 22 m²
Deze kamer is bereikbaar via de overloop, maar heeft ook toegang naar de badkamer. Eén zijde van de kamer is voorzien van inbouw schuifkasten.
Hier heeft men ook weer uitzicht op de achterzijde van het woonhuis, tuin en erf.

Slaapkamer 4 ca. 27 m²
Deze zeer ruime slaapkamer kamer is afgewerkt met lichte kleurtinten, laminaatvloer, twee raampartijen en verwarming middels radiatoren. Eén muur is voorzien van keurig afgewerkte inbouwkasten. De kamer is verder voorzien van twee ramen.

Badkamer ca. 27 m²
De riante badkamer is van alle gemakken voorzien. Douchen of genieten van een heerlijk bad, het is beide mogelijk. Het badmeubel met granieten blad biedt veel opbergruimte. De tegelvoer is voorzien van vloerverwarming, tevens is er verwarming middels radiatoren aanwezig. Er is een dakkapel welke voor natuurlijke lichtinval zorgt, een zwevend toilet en tevens nog in de schuinte een inbouwkast als bergruimte. De badkamer staat in verbinding met de naastgelegen slaapkamer.

De woonkamer en de keuken zijn gesitueerd aan de achterzijde van de woning. Hierdoor heeft u een uitstekend zicht op de gehele achtertuin en kunt u het hele jaar door genieten van al het moois wat deze tuin te bieden heeft.

Riante tuin
Lekker zonnebaden, heerlijk ontbijten of in de avond een wijntje drinken op het terras. In deze mooie parkachtige siertuin met dubbele waterpartijen is dit allemaal mogelijk. U kunt hier volop genieten in de zon of in de schaduw onder het zonnescherm op het terras. De tuin aan de achterzijde van de woning is ruim van opzet.
Ter hoogte van de woonkamer is er een beklinkerd terras van voldoende afmeting waardoor u direct contact heeft met de tuin. Verder is er een tweede betegeld terras ter hoogte van de keuken. Dit terras is voorzien van een glasscherm en een overkapping met elektrisch zonnescherm. Hierdoor kunt u vanaf het vroege voorjaar tot het najaar genieten van het buiten zijn in uw tuin. In het midden van de tuin zijn 2 vijvers van ca. 1,5 meter diepte aangelegd en ingericht met diverse soorten aterplanten.

De tuin is goed onderhouden en de beregeningsleidingen met sproeiers en waterpomp zorgen ervoor dat de tuin optimaal besproeit kan worden.
De dubbele sierpoort aan de voorzijde van de oprit zorgt ervoor dat u, wanneer u wenst, in alle privacy kunt genieten van al het moois wat deze locatie te bieden heeft.

Bedrijfsgedeelte
Via een aparte oprit welke links naast de woning is gelegen heeft u middels de dubbele poort toegang tot het bedrijfsgedeelte. De oprit bestaat uit een klinker verharding, verder is het bedrijf ook via de woning bereikbaar. Het voormalige varkensbedrijf bestaat uit 2 stallen. De stallen zijn in gebruik geweest tot medio 2022.
Er zijn geen productierechten aanwezig op het bedrijf, behoudens ammoniak- / stikstofrechten voor het houden van dieren of voor andere activiteiten naar wens van koper. De aanwezige Natuurbeschermingswet vergunning met ammoniakrechten biedt de mogelijkheid om een paardenhouderij op te richten voor zeker 50 volwassen paarden. Bij wensen op dit gebied of andere zakelijke invullingen op deze locatie is Arvalis een adviespartner welke u geheel in dit traject kan begeleiden.

De rechter stal heeft een vloeroppervlakte van ca. 1.020 m² en heeft een afmeting van ca. 60 x 17 m1. Achter de rechter stal zijn 8 paardenboxen aanwezig,
een stro- en hooiopslag en een werktuigenberging. De stal is voorzien van stalen spanten en heeft een vrije overspanning. Daarnaast is deze stal voorzien van een kleine kantine en toilet. Met kleine bouwkundige aanpassingen kan hier bijvoorbeeld een mantelzorgwoning gerealiseerd worden. Hierdoor biedt dit object eveneens mogelijkheid om te laten bewonen door ouder(s)-kind, mits er sprake is van een zorgcomponent, met inr achtneming van ieders privacy.

De linker stal heeft een vloeroppervlakte van ca. 704 m² en heeft een afmeting van ca. 44 x 16m1. Deze stal is ingedeeld middels 3 vakken met tussenmuren.
De goothoogte van beide stallen is ca. 2,25m1. Op de daken zijn nog asbesthoudendegolfplaten aanwezig en beide stallen zijn geheel onderkeldert met een putdiepte van ca. 1,80m1.

Paardenboxen
Achter de rechter varkensstal is een afhang gerealiseerd waar 8 paardenboxen zijn gesitueerd met afmetingen van 4 maal 3 x 2,5m1, 3 maal 3 x 3m1 en 1 maal 3.5 x 3m1. De gang is voorzien van klinkers en alle stallen is een drinkwatervoorziening aanwezig. Achter de paardenstallen is de stro- en hooi opslag en een machineberging. Rechts naast de woning ligt een paardenweide en paddock welke bereikbaar is vanuit de paardenstallen. De weide is afgezet met deugdelijk hekwerk van ca. 1.50m1 hoogte en dient tevens als afscheiding met de buren.

Bestemmingsplan
De locatie is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied Nederweert’ en heeft de enkelbestemming:
‘Agrarisch- met de functieaanduiding: ‘bedrijfswoning intensieve veehouderij.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten