Meld je aan voor de nieuwsbrief

Esschenderweg 25 Klimmen

Specificaties

Vraagprijs: € 700.000 k.k.

 • Postcode: 6343 PN
 • Woonoppervlakte: 189 m2
 • Perceeloppervlakte: 18810 m2
 • Inhoud: 941 m3
 • Bouwjaar: 1980
 • Kamers: 5
 • Slaapkamers: 4
 • Ligging: Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Woonboerderij
 • Type woning: Halfvrijstaande woning
 • Isolatie: Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Landelijke locatie met diverse mogelijkheden!
Deze agrarische locatie met ruime woning en bedrijfsgebouwen biedt een unieke kans aan de liefhebber van landelijk wonen die rust en ruimte bij zijn woning zoekt. De goed onderhouden en gasloze woning heeft een mooie en degelijke bouwstijl en biedt tevens de mogelijkeid om deze nog aan uw eigen wensen aan te passen.

Gelet op de ruime kavel (groot 01.88.10 ha) betreft het een uitstekende locatie voor de combinatie landelijk wonen met enige (hobbymatige) agrarische activiteit zoals bijvoorbeeld een vorm van grondgebonden landbouw of het houden van paarden of ander (klein)vee. Dit in het buitengebied van ‘Weustenrade’ met een prachtig uitzicht over de omringende landerijen.

Bijzonderheden:
– De woning is volledig gasloos!
– Volledig geïsoleerd ten tijde van de bouw (1980)
– Voorzien van vloerverwarming, ook op de bovenverdieping!
– Uitstekende bereikbaarheid, de op- en afrit naar de A67 is op korte afstand gelegen.
– Prachtig vrij gelegen in het buitengebied.
– Ruime loods welke voor diverse doeleinden geschikt is.

Omgeving:
Weustenrade is een landelijk gelegen gehucht in het zuiden van de provincie Limburg behorende bij Klimmen (onderdeel van de gemeente Voerendaal). Tevens zijn in de omgeving tal van wandelpaden alsook ruiterroutes gelegen. De woning is op korte afstand gelegen van de uitvalswegen A76 richting Heerlen, N298 met aansluiting op de A79 (Heerlen- Maastricht) en de N300 richting Brunssum. In de omliggende dorpen zijn diverse voorzieningen gelegen zoals supermarkten, basisscholen, huisartspraktijken maar ook het verenigingsleven van de naastgelegen.

Woning:
De ruime hal met vide biedt toegang tot de woonkamer en keuken, toilet, garderobenis, garage en de trapopgang naar zowel de kelder als de verdieping. De ruimte is afgewerkt met schoonmetselwerkwanden en een tegelvloer welke drempelloos doorloopt over de gehele benedenverdieping.

De ruime woonkamer heeft, mede door de grote raampartijen, een fraai zicht op de voor- en achtergelegen landerijen. De houtkachel met schouw geeft bovendien extra sfeer en warmte in de woonkamer. Door de schuifpui heeft de woonkamer eveneens een prachtig tuincontact.

De leefkeuken is ingericht met een keukenblok voorzien van een 4-pits elektrische kookplaat met afzuigkap, vaatwasser, oven en gootsteen. De leefkeuken biedt voldoende ruimte om gezellig samen te komen. Ook vanuit hier is er toegang naar de entree en bevindt zich er tevens een achterom.

De ruime vide op de eerste verdieping biedt toegang tot vier slaapkamers, de badkamer en een bergruimte waar de c.v.ketel is gesitueerd. Vanuit de overloop is eveneens de ruime bergzolder middels een vlizotrap bereikbaar. De slaapkamers zijn ruim van opzet en zijn afgewerkt met een gestoffeerde vloerbedekking en stucwerk wanden. Tevens zijn nagenoeg alle slaapkamers voorzien van inbouwkasten.

De ruime badkamer is geheel betegeld en voorzien van een douchecabine met separaat ligbad, een staand closet, een bidet en een wastafel.

De inpandige garage is ruim van opzet en bereikbaar vanuit de entree van de woning. Tevens is er vanuit de garage ook toegang tot de achterliggende tuin. Middels de garagepoort aan de wegzijde is de garage goed bereikbaar en prettig in gebruik. Tot slot is in de garage eveneens de aansluiting voor het witgoed gevestigd.

De tuin is fraai ingericht met een gazon, diverse planten, bomen en karakteristieke elementen. Bovendien staat de tuin in verbinding met de ruime loods en de stal. Dankzij het grote perceel is er altijd wel een plekje in de zon of in de schaduw te vinden. Door de ligging van de gebouwen heeft u bovendien meer dan voldoende rust en privacy!

Bedrijfsgebouwen:
Loods (met aanbouw)
– bouwjaar: ca. 1985
– oppervlakte: ca. 260 m² (loods ca. 220 m² en aanbouw ca. 40 m²)
– nokhoogte: ca. 7,5 m
– goothoogte: ca. 3,5 m
De loods is opgetrokken met spouwmuur en is voorzien van krachtstroom. De loods wordt voornamelijk gebruikt voor opslagdoeleinden van werktuigen en materialen. Tevens biedt de ruime loods mogelijkheden voor zowel (agrarische) bedrijfactiviteiten alsook voor hobbymatige doeleinden waaronder het houden van (klein)vee. De loods leent zich bovendien uitermate voor het plaatsen van zonnepanelen waarmee de locatie energieneutraal kan worden gemaakt!

Voormalige grupstal
– bouwjaar: ca. 1910-1920
– oppervlakte: ca. 120 m² (voorste deel ca. 49 m² en achterste deel ca. 71,5 m²)
De grupstal is voorheen gebruikt voor huisvesting van jongvee, momenteel is deze in gebruik voor opslag van materialen. De ruimte is voorzien van een zolder voor opslag van hooi en/of stro.

Cultuurgrond:
Rondom de woning met bedrijfsgebouwen is een perceel cultuurgrond gelegen met een oppervlakte van circa 01.71.10 ha. De grondsoort betreft lössgrond en is daarmee uitermate goed geschikt voor akkerbouw. De afgelopen jaren is het perceel dan ook in gebruik geweest voor de teelt van onder andere suikerbieten, aardappelen en gerst. Daarnaast behoort het uiteraard ook tot de mogelijkheden om het perceel in te richten als huisweide voor het houden van paarden of ander (klein)vee.

Bestemmingsplan:
De locatie is gelegen in het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’, vastgesteld door de gemeente Voerendaal. De locatie heeft de volgende bestemmingen:
– Enkelbestemming: ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf’
– Dubbelbestemming: ‘Waarde – Archeologie’, ‘Leiding – Gas’ en ‘Leiding – Leidingstrook’
– Gebiedsaanduiding: ‘milieuzone – bodembeschermingsgebied’ en ‘veiligheidszone – leiding’
– Maatvoering: ‘maximaal aantal wooneenheden: 1’

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten