Meld je aan voor de nieuwsbrief

Bouwrecht | Wooncontingent ong Horst

Verkocht

Specificaties

Vraagprijs: € 165.000 k.k.

  • Postcode: 5960
  • Perceeloppervlakte: 0 m2
  • Bouwvorm: Niet van toepassing

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Wonen op die ene mooie plek..

U droomt ervan om uw ideale woning zelf te bouwen? En op een perceel grond waar dat niet vanzelfsprekend is? Of een perceel grond wat u al heeft in het buitengebied en graag zou willen gebruiken voor de nieuwbouw van een woning?

Het probleem is dat op die grond vaak geen bouwbestemming zit: u heeft dus geen bouwrechten voor de grond om deze als een bouwkavel te bebouwen met nieuwbouw.

Een bouwrecht (ook wel wooncontingent genoemd) geeft u het recht om een locatie zonder bouwbestemming alsnog geschikt te maken voor bebouwing.

In verband met sanering van een bedrijf binnen de gemeente Horst aan de Maas is dit bouwrecht (ook wel wooncontingent genoemd) voor woningen ontstaan. Dit bouwrecht is te koop en mag vrij worden uitgegeven binnen dezelfde gemeente. Zo krijgt u de kans om op een unieke locatie binnen de gemeente Horst aan de Maas uw droomhuis te bouwen.

Heeft u een locatie op het oog zonder bouw- én woonbestemming?

Als de locatie die u op het oog heeft volgens het bestemmingsplan geen bouw- én woonbestemming heeft gaat u in overleg met de gemeente. Het bestemmingsplan moet dan namelijk worden aangepast. De gemeente gaat o.a. de locatie stedenbouwkundig toetsen. Kansrijk zijn de bebouwingslinten en -clusters.

Wilt u begeleid worden bij het overleg met de gemeente én bij de aanvraag van een bestemmingsplanwijziging, dan kunnen wij u helpen.

Arvalis is specialist op dit vakgebied! We gaan met u om tafel en schetsen een plan waarmee we naar de gemeente gaan.

Zijn alle partijen het hierover eens dan vragen we om een principebesluit van het college van B&W. Vervolgens start de procedure en kijken we wat gedaan moet worden om het bestemmingsplan te wijzigen. Het bouwrecht koopt u
pas nadat de door u gewenste bestemmingsplanwijziging onherroepelijk is geworden. Uw risico’s blijven daarmee beperkt.

Dit bouwrecht geeft u de mogelijkheid om in een bouwvlak van maar liefst 1.000m2 groot uw gebouwen te mogen plaatsen.

Het bouwrecht heeft een vraagprijs van € 165.000,- inclusief BTW

Is uw interesse gewekt of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Belt u dan met Frank Sijbers (Registermakelaar/Taxateur), tel: 06-20522634

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten