Voor ons aanbod in Zeeland, Brabant en Gelderland
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ysselsteynseweg 41 Ysselsteyn

Specificaties

Vraagprijs: € 559.000 k.k.

  • Postcode: 5813 BK
  • Woonoppervlakte: 150 m2
  • Vloeroppervlakte: 810 m2
  • Perceeloppervlakte: 5000 m2
  • Bouwjaar: 1972
  • Bouwjaar toelichting: in fasen verbouwd
  • Ligging: Landelijk gebied
  • Hoofdtype(n): Bedrijfsruimte

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Hondencentrum HappyTail zoekt een bedrijfsopvolger!

Bent u een hondenliefhebber en heeft u er altijd al van gedroomd een eigen hondenpension, fokkerij, hondenschool en/of trimsalon te beginnen? Op deze locatie kan het allemaal.

Of zoekt u een locatie voor andere bedrijvigheid zoals opslag, stalling of een royale werkplaats? Ook dat is hier mogelijk.

Deze bedrijfslocatie, bestaande uit o.a. 3 loodsen (voormalige champignoncellen) met inpandige woning, 38 ruime binnenkennels, 18 kennels grenzend aan de buitenruimte, grote speelweide, 9 buitenrennen en enkele aparte omheinde speelweides, is landelijk gelegen in het buitengebied van Ysselsteyn met alle dorpsvoorzieningen binnen handbereik.

Op deze locatie kan wonen en werken gecombineerd worden! De inpandige woning dient te worden gemoderniseerd en gerenoveerd, maar dat geeft u volop mogelijkheden om deze nog geheel aan uw eigen wensen en stijl aan te passen.
Een andere optie om op deze locatie te wonen is om zelf een vrijstaande bedrijfswoning bij te bouwen en de inpandige woning bij de bedrijfsruimte te betrekken! De gemeente Venray staat hier positief tegenover. Op pagina 10 in de brochure vindt u een verbeelding van deze optie.

HappyTail is in het bezit van het Dierbaar-keurmerk dat staat voor aantoonbare deskundigheid, goede voorlichting en verantwoorde verzorging van huisdieren. Verder is HappyTail lid van de overkoepelende organisatie voor de dierverzorgingsbranch Dibevo en erkend leerbedrijf voor MBO niveau 3 en 4 studenten.

Sinds 1 januari 2016 valt het bedrijf onder het Activiteitenbesluit milieubeheer (Abm) met de grondslag voor het houden van 50 honden. Er dient hierbij ook voldaan te worden aan de voorschriften uit het Abm. In 2020 zijn een aantal maatregelen getroffen waardoor bij een aantal van 80 honden voldaan kan worden aan de geluidsnormen van een uitgevoerd akoestisch onderzoek. Een melding in het kader van de Abm voor het houden van 80 honden dient nog plaats te vinden. Voor het bedrijf gelden in het kader van het Abm geen aanvullende maatwerkvoorschriften.

OMSCHRIJVING BEDRIJFSGEDEELTE
De bedrijfsruimte is gebouwd in 1972 en uitgebreid (verlengd) in 1985. De wanden zijn opgetrokken uit steen met spouw, met stalen spanten en met een recent vernieuwd dak van sandwichpanelen (2019).

Het bedrijfsgedeelte is verdeeld in een centrale ruimte van circa 160m2 met ontvangstbalie, trimsalon, keukenblokje, toilet en twee kantoorruimtes en daarnaast drie ruimtes (per ruimte circa 175 m2), voorheen in gebruik als champignoncellen. Het plafond van de cellen bestaat uit asbesthoudende golfplaten.

De achterste ruimte (voormalige cel 3) is ingericht met 38 ruime kennels en een centraal gangpad met ’s winters verwarming en zomers koude lucht. Een luchtbehandelingsinstallatie zorgt voor voldoende ventilatie of circulatie. Deze ruimte is tevens voorzien van een royaal keukenblok met wasbak en veel kastruimte.

De voormalige cellen 1 en 2 zijn nu in gebruik als opslagruimte maar zijn multifunctioneel in te richten. Voorheen werd een gedeelte hiervan gebruikt als trainingshal voor de hondenschool. Op deze locatie zou dus bij iedere weersomstandigheid getraind kunnen worden.

De afhang met een oppervlakte van circa 120 m2, opgetrokken uit stalen spanten, is aangebouwd aan de achterzijde van de bedrijfsruimtes. Deze aanbouw is met damwandplaten bedekt. Dit gedeelte is ingericht met 18 kennels. Deze kennels liggen niet tegenover elkaar, dus rustiger voor de honden.

SPEELWEIDE
Het geheel heeft een oppervlakte van 5.000 m2. Hiervan is circa 2.000 m² in gebruik als speelweide.

Grenzend aan de speelweide zijn 5 buitenrennen gelegen en een aantal omheinde weides voor bijv. minder sociale honden. Vanuit hier kunnen de honden zo de speelweide inlopen en lekker spelen.

Aan diverse zijden van de locatie zijn geluidsisolerende wanden geplaatst (zie foto rechtsboven).

De speelweide is voorzien van buitenverlichting door middel van 3 masten. Er is een gecomputeriseerde automatische beregeningsinstallatie aangelegd met een nieuwe grondwaterpomp en vernieuwde bron.

Aan de westzijde van de bedrijfsruimte bevinden zich 4 royale splinternieuwe buitenkennels, waar de honden worden ontvangen en waar klanten ook buiten de openingstijden hun hond kunnen brengen via de zij-entree. Vanuit hier heeft u toegang tot de centrale binnenruimte en de speelweide.

BUITENRUIMTE
Aan de voorzijde is ruim voldoende parkeergelegenheid.
De buitenruimte met tuin is aangelegd met een combinatie van erfverharding, gazon en een grote variëteit aan groen.

NIEUW TE BOUWEN BEDRIJFSWONING
De eigenaar is in gesprek met de gemeente Venray over het bouwen van een vrijstaande bedrijfswoning aan de voorzijde van de locatie. De gemeente Venray heeft positief gereageerd op dit principeverzoek. De inpandige woning zou dan bij de bedrijfsruimte betrokken kunnen worden. In de brochure vindt u een verbeelding van deze optie.

OMSCHRIJVING INPANDIGE WONING
Aan de voorzijde van de loods heb je toegang tot de inpandige woning. De woning is voorzien van houten kozijnen met enkel glas, geïsoleerde spouw en geïsoleerd dak. De inrichting is enigszins gedateerd. De kozijnen zijn in matige staat.

Begane grond
Via de hal kom je in de betegelde keuken, voorzien van een eenvoudig keukenblok. De aangrenzende bergkast was voorheen in gebruik als badkamer en is weer eenvoudig als zodanig in te richten. Via de keuken kom je in de woonkamer met parketvloer en grote raampartijen die vrij uitzicht bieden over de tuin.

Verdieping
Op de verdieping bevinden zich 4 slaapkamers en een badkamer ingericht met wastafelmeubel, toilet en douchecabine. Tevens is er onder het schuine dak nog een royale bergzolder aanwezig.

Inhoud woning: circa 450 m3
Gebruiksoppervlakte: circa 150m2
Warmwatervoorziening: CV ketel
Verwarming: CV Ketel (2010), radiatoren
Nutsvoorzieningen: Gas, Water, Elektra, Riolering, Glasvezelkabel

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten