Meld je aan voor de nieuwsbrief

Printhagen 1 Beek

Specificaties

Vraagprijs: € 675.000 k.k.

 • Postcode: 6191 PR
 • Woonoppervlakte: 233 m2
 • Perceeloppervlakte: 7200 m2
 • Inhoud: 6426 m3
 • Bouwjaar: 1925
 • Kamers: 10
 • Slaapkamers: 8
 • Ligging: Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Woonboerderij
 • Type woning: Vrijstaande woning
 • Energieklasse: G
 • Isolatie: Gedeeltelijk dubbel glas

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Landelijk wonen met diverse mogelijkheden!

Aan de rand van Genhout op een prachtige locatie ligt deze agrarische bedrijfslocatie (voormalig melkveebedrijf). Het complex bestaat uit een zeer ruime woning en diverse aanpandige bedrijfsgebouwen welke een unieke kans bieden aan de liefhebber van landelijk wonen of de (agrarische) zzp-er die bedrijfsruimte bij zijn woning zoekt.

De woning dateert van het jaar 1925 en kent nog vele authentieke elementen. De woning is kwalitatief goed gebouwd en heeft een fraaie uitstraling. Vanuit de woning is er tevens een prachtig overzicht over de omliggende landerijen. Het geheel is gelegen op een kavel van circa 7.200 m². Optioneel is er nog aanvullende grond beschikbaar, gelegen aan de overzijde van de locatie, waardoor er de mogelijkheid bestaat om uit te breiden tot een geheel van bijna 3 hectare!
De locatie heeft een agrarische bestemming, maar het is kansrijk dat de bestemming gewijzigd kan worden naar o.a. een woonbestemming. Voor het wijzigen van het bestemmingsplan dient wel vooraf overleg plaats te vinden met de gemeente.

Genhout is een klein kerkdorp welk van oudsher bij de gemeente Beek hoort. Het dorp bestaat uit de kernen klein- en groot Genhout welke zijn gelegen op het centraal plateau van Schimmert. Het dorp heeft enkele voorzieningen (o.a.
een basisschool). Verder is er in Genhout een bruisend verenigingsleven. Voor de dagelijkse voorzieningen moet er worden uitgeweken naar het nabijgelegen Beek, Spaubeek of Schimmert welke op enkele minuten afstand zijn gelegen.

Bijzonderheden
– Prachtig landelijk gelegen!
– Levensloopbestendig door slaapkamer en badkamer op begane grond
– Maar liefst 7 slaapkamers op de verdieping en een tweede badkamer
– Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein
– Ruime bedrijfsgebouwen welke voor verschillende doeleinden geschikt zijn.
– Uit te breiden tot een geheel van bijna 3 hectare!

Omschrijving woning
Bij binnenkomst proeft u de sfeer van de zichtbare authentieke elementen zoals het plafond met sierlijst, de originele granito vloer en authentieke voordeur met glas-in-lood. De ruime entree geeft toegang tot een slaapkamer met badkamer en de woonkamer. Ook bevindt zich hier de trapopgang naar de verdieping van de woning en beschikt de entree over ruime wandkasten.

De slaapkamer is voorzien van een tegelvloer, sierschouw en grote raampartijen. Vanuit de slaapkamer is er toegang tot de keuken. Ensuite is er toegang tot de levensloopbestendige sanitaire ruimte, ingericht met een inloopdouche, wastafel en toilet. Tevens zijn hier de aansluitingen voor het witgoed.

De woonkamer is bereikbaar vanuit de ruime entree en is afgewerkt met een eiken houten vloer, gestucte wanden en heeft houten balken in het zicht. De houtkachel met schouw geeft extra sfeer en warmte in de woonkamer. Het plafond verfraaid met sierlijsten en ornament laat ook hier de authentiekheid van de woning zien.

Het tussenportaal vanuit de woonkamer geeft toegang tot de keuken, de kelder en een berging. De leefkeuken is ingericht met een keukenblok voorzien van een 4-pits elektrische kookplaat met afzuigkap, vaatwasser, oven en gootsteen. De leefkeuken is afgewerkt met een tegelvloer en half betegelde wanden en biedt voldoende ruimte om gezellig samen te komen. Vanuit hier is er toegang tot de overdekte binnenplaats.

De kelder is opgedeeld in deels proviand en deels verwerkruimte. De kelder voorziet in voldoende stahoogte en geeft bovendien veel extra opbergruimte. In de kelder bevindt zich de watermeter met waterontharder.

De ruime overloop op de eerste verdieping biedt toegang tot maar liefst zeven slaapkamers en een tweede badkamer. Ook hier is er een authentiek ornament verwerkt in het plafond. Vanuit de overloop is de zolder bereikbaar middels een vaste trap.

De tweede badkamer is voorzien van een douche met separaat ligbad, een staand toilet en een wasbak. De ruimte is geheel betegeld.

De vaste trap geeft toegang naar de ruime zolder welke in gebruik is als opslagruimte. Middels een luik is de toegang naar de bergzolder afsluitbaar.

De overdekte binnenplaats is middels een openslaande poort en loopdeur toegankelijk vanuit de weg aan de voorzijde. De binnenplaats heeft een betonvloer en staat in verbinding met het bedrijfsgedeelte van de locatie. Tevens is er een separaat toilet gesitueerd in de binnenplaats welke is voorzien van een staand closet.

Bedrijfsgebouwen
De aanpandige bedrijfsgebouwen zijn opgedeeld in verschillende ruimtes welke voorheen in gebruik zijn geweest voor het melkveebedrijf. Vanuit de binnenplaats is er toegang tot een berging in welke de stookolieketel zich bevindt verwarming woning). Aansluitend bevindt zich een schuur welke middels openslaande poorten aansluit op de openbare weg. Tevens is de schuur voorzien van een zolderruimte met een eikenhouten kap gedekt met asbesthoudende golfplaten. Deze zolderruimte sluit vervolgens weer aan op de overloop van de woning en hier zijn twee voormalige knechtenkamers gesitueerd. Het inpandig uitbouwen van de woning behoort hierdoor zeker tot de mogelijkheden!

Naast de schuur zijn verder nog de voormalige kalverstal, melkstal en tankkamer gesitueerd. Deze ruimtes worden voornamelijk gebruikt voor opslagdoeleinden en als garage. Aan de achterzijde is de ligboxenstal gelegen. Deze stal is deels voorzien van roostervloeren en deels voorzien van een zolderruimte. Het dak betreft asbesthoudende golfplaten. Verder bevindt zich aan de achterzijde nog een werktuigenberging met werkplaats. Tevens bevindt zich hier de vroegere fruitloods. Tot slot is het erf nog voorzien van een buitenvoedering, een tweetal sleufsilo’s, een losse werktuigenberging en een mestsilo. Het complex biedt derhalve meer dan voldoende ruimte voor de (agrarische) ondernemer of
zzp’er. Daarnaast behoort het herbestemmen van het complex ook tot de mogelijkheden.

Bestemmingsplan
De locatie is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘Kern Klein en Groot Genhout – herziening 2012’, onherroepelijk in werking en vastgesteld door de gemeente Beek op 28-03-2013. Op de locatie rust de bestemming ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf’.

Verder is er in de bestemmingsplanregels een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waardoor – onder voorwaarden – de bestemming gewijzigd kan worden naar:
– bestemming ‘Wonen’ met een of meerdere wooneenheden;
– een aan agrarisch grenzende bestemming;

Voor het wijzigen van het bestemmingsplan dient overleg plaats te vinden met de gemeente.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten