Meld je aan voor de nieuwsbrief

Molenzijweg 5 Swolgen

Specificaties

Vraagprijs: € 429.000 k.k.

 • Postcode: 5866 BS
 • Woonoppervlakte: 178 m2
 • Perceeloppervlakte: 2290 m2
 • Inhoud: 1859 m3
 • Bouwjaar: 1960
 • Kamers: 7
 • Slaapkamers: 5
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Eengezinswoning
 • Type woning: Vrijstaande woning
 • Energieklasse: F
 • Isolatie: Muurisolatie, Gedeeltelijk dubbel glas
 • CV ketel: Nefit Ecomline HR 1997 GAS

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Deze royale vrijstaande woning met aanpandig bijgebouw (voormalige champignonkwekerij/kippenstal), vrijstaande garage en schuur is fraai gelegen aan de rand van Swolgen op een ruim perceel van 2.290 m2.

De rustige ligging aan deze autoluwe weg in een groene omgeving maakt dit een heerlijke plek om te wonen. Een ideale locatie voor de ZZP-er die op zoek is naar werk- of opslagruimte of voor de liefhebber van dorps wonen in combinatie met enige agrarische activiteiten.

De woning met verzorgde tuin, hal, woonkamer, eetkamer, woonkeuken, bijkeuken en kelder heeft op de begane grond ook nog een douche en een (slaap)kamer. De woning mag dan ook levensloopbestendig genoemd worden! Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers en een toilet.

De locatie behoeft verduurzaming en renovatie. De bestemming is agrarisch. Voor bewoning door een particulier dient vooraf overleg plaats te vinden met de gemeente.

Bijzonderheden:
– Vrijstaande woning met multifunctionele opstallen
– Gelegen op ruim perceel van 2.290 m2
– Met vier slaapkamers op de verdieping
– Badkamer en (slaap)kamer op begane grond. Levensloopbestendig!
– Rustig gelegen aan de rand van het dorp
– Aan autoluwe weg

Omschrijving woning:
Via het natuurstenen pad aan de voorzijde bereik je de entree van de woning. Je komt binnen in de hal, ingericht met authentieke tegelvloer en gestucte wanden. Hier bevindt zich de trapopgang naar de verdieping. De hal biedt toegang tot de keuken.

De woonkeuken met zijn unieke stijl, ingericht met authentieke tegelvloer met vloerverwarming en half betegelde wanden, dateert van de jaren ’60. Deze vintage keuken met vrijstaand fornuis (merk Etna) is weliswaar gedateerd maar netjes onderhouden en daardoor nog in goede staat! De keuken is bovendien lekker ruim, met volop mogelijkheden om geheel naar eigen wens een nieuwe keuken in te richten. Vanuit hier heb je toegang tot de provisiekelder met ruime stahoogte.

Fraaie authentieke ensuite-deuren scheiden de woonkamer van de eetkamer. Beide ruimtes zijn ingericht met vloerbedekking en wanden met behang en houten panelen. In de hoek is nog de natuurstenen schouw aanwezig. Het rookkanaal is niet meer intact. De grote ramen zorgen voor een aangename lichtinval en bieden uitzicht op de fraaie tuin en omgeving.

Grenzend aan de eetkamer bevindt zich het kantoor, ingericht met vloerbedekking, behang en schroten plafond. De ruimte beschikt over een praktische wandkast. Deze kamer kan ook uitstekend dienst doen als slaapkamer op de begane grond.

De ruime bijkeuken met achterentree verbindt de keuken met het tussenportaal van de voormalige bedrijfsopstallen. Via de bijkeuken heb je toegang tot een wandkast, het toilet, de douche en de ruimte waar zich de boiler bevindt. Tevens beschikt de bijkeuken over een landelijk
keukenblok met terrazo aanrechtblad met spoelbak.

De overloop op de verdieping biedt toegang tot vier (slaap)kamers en het toilet.

Twee slaapkamers beschikken over een wandkast. Eén van deze slaapkamers beschikt bovendien over een wastafel. Vanuit deze kamer heb je toegang tot het platdak van de uitbouw middels een loopdeur.

De kamers op de verdieping zijn ingericht met vloerbedekking of een vinylvloer en wanden met behang. De gehele verdieping is voorzien van houten kozijnen met dubbel glas.

Vanuit één van de slaapkamers op de verdieping heb je toegang tot het platdak van de uitbouw die de woning aan het voormalig bedrijfsgedeelte verbindt.

De verzorgde tuin is aan de voor- en achterzijde van de woning aangelegd met gazon en een grote variëteit aan groen. De grond naast de schuur is deels in gebruik als moestuin. Hier zijn ook diverse fruitbomen te vinden, zoals een kersen-, pruimen- en perenboom.

Omschrijving (bedrijfs)opstallen:
Via de achterdeur betreedt je het tussenportaal met toegang tot de bijkeuken, bedrijfskelder, de voormalige champignoncel, de verdieping en de schuur/werkplaats. Hier bevindt zich de c.v.-ketel. De verdieping boven de champignoncel, bereikbaar via trap met houten luik, was voorheen in gebruik als kippenstal.

De aangrenzende schuur/werkplaats biedt royale bergruimte.

In 1974 is op het ruime erf aan de voorzijde een vrijstaande garage gebouwd.

De erfverharding bestaat deels uit bestrating en deels uit betonplaten. Aan de achterzijde van de garage bevindt zich de houten schuur met deels open front.

Kenmerken:
A Voormalige champignoncel op begane grond:
– Bouwjaar: 1964
– Dak: Perfora dakvloer
– Muren: gemetseld, afgesmeerd met beton????
– Vloer: beton
– Vloeroppervlakte: circa 85 m² (17x5m)
– Toegang: middels stalen deur
– Indeling: één grote ruimte

A Voormalige kippenstal op verdieping:
– Bouwjaar: 1964
– Dak: zadeldak bedekt met pannen, houten spanten en gordingen, eternit dakbeschot, enkele glaspannen t.b.v. lichtinval
– Vloer: beton
– Vloeroppervlakte: circa 85 m² (17x5m)
– Toegang: middels houten deur
– Indeling: één grote ruimte

B: Schuur/werkplaats:
– Bouwjaar: 1964
– Dak: asbesthoudende golplaten, houten spanten en gordingen
– Muren: gemetseld, betonramen met enkel glas
– Vloer: beton
– Vloeroppervlakte: circa 115 m² (23x5m)
– Toegang: middels grote houten schuifdeuren, grote houten schuurdeuren en loopdeuren
– Indeling: twee ruimtes

C: Garage:
– Bouwjaar: 1974
– Dak: asbesthoudende golfplaten
– Muren: gemetseld
– Vloer: beton
– Vloeroppervlakte circa 18 m² (6x3m)
– Toegang: middels garagedeur
– Indeling: één ruimte

D: Schuur met deels open front:
– Bouwjaar: onbekend
– Dak: asbesthoudende golplaten
– Muren: hout
– Vloer: onverhard
– Vloeroppervlakte: circa 100 m² (21×4,8m)
– Toegang: middels houten schuifdeur. grotendeels open front.
– Indeling: drie ruimtes

Omgeving:
De locatie is gelegen aan een rustige weg aan de rand van Swolgen in een landelijke natuurrijke woonomgeving. In de nabijgelegen ’t Sohr’ en Schuitwater kun je heerlijk fietsen en wandelen.

Swolgen telt circa 1.300 inwoners. Het beschikt over een basisschool en kent een rijk verenigingsleven. In Swolgen zijn verschillende kleinschalige ondernemers gevestigd. Een grote supermarkt is er op 3 km afstand en op ca. 1 km is er een sportcomplex.

Voor de ruimere voorzieningen is Swolgen aangewezen op het op circa 8 km afstand gelegen dorp Horst. Op circa 6 km is de oprit naar de A73 (Venlo-Nijmegen) en op 13 km is het NS station in Horst gelegen.

Bestemmingsplan:
De locatie is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied Horst aan de Maas, deels onherroepelijk in werking (vastgesteld 19-12-2019) en heeft de volgende bestemmingen:

– Enkelbestemming: Agrarisch met waarden
– Dubbelbestemming: Archeologie 2 en 3
– Gebiedsaanduiding: overige zone – kampen

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten