Meld je aan voor de nieuwsbrief

Kruchtenstraat 3 Leveroy

Specificaties

Vraagprijs: € 450.000 k.k.

 • Postcode: 6091 PE
 • Woonoppervlakte: 173 m2
 • Perceeloppervlakte: 4000 m2
 • Inhoud: 1285 m3
 • Bouwjaar: 1910
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 4
 • Ligging: Aan rustige weg, Landelijk gelegen
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Woonboerderij
 • Type woning: Vrijstaande woning
 • Energieklasse: F
 • Isolatie: Gedeeltelijk dubbel glas
 • CV ketel: Nefit 2015

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Vrij en rustig gelegen langgevelboerderij

Deze langgevelboerderij is gelegen in het buitengebied aan de rand van Leveroy op een perceel van ca. 4.000 m². Eventueel is er meer grond beschikbaar in overleg.

De boerderij beschikt onder andere over een ruime hal, woonkamer, keuken, kelder, slaapkamers en badkamer op de begane grond en twee slaapkamers op de verdieping. Verder is er een inpandige (voormalige) grupstal voor melkvee aanwezig en diverse bergingen welke voldoende ontwikkelings-mogelijkheden bieden. Deze boerderij biedt mooie kansen voor liefhebbers van vrijheid en hun eigen plekje in het groen, doch dichtbij de kern van Leveroy. De moestuin leent zich prima voor iemand met groene vingers. Op deze plek kun je echt tot rust komen en genieten van het uitzicht over de achtergelegen landerijen.

De boerderij is gelegen in het kleine kerkdorp Leveroy, in de schaduw van Nederweert met 1155 inwoners. Binnen enkele minuten vanaf de boerderij sta je in het centrum van Leveroy, binnen tien minuten in het naastgelegen dorp Heythuysen met veel faciliteiten aan winkels en restaurants of binnen twintig minuten in het centrum van Weert met een uitgebreid aanbod aan onderwijs, openbaar vervoer, gezondheidszorg, horeca en gezellige winkels.

De locatie heeft een Woon bestemming.

Bij de gemeente Nederweert zijn eventueel, onder voorwaarde, mogelijkheden voor woningsplitsing of B&B. Het is aan een kandidaat koper om dit verder uit te werken richting de gemeente Nederweert.

Bijzonderheden:
– Mogelijkheid om extra cultuurgrond bij de locatie aan te kopen tot een totaal oppervlakte van circa 2,8 ha
– Uniek vrij en landelijk gelegen
– Ruime parkeergelegenheid op eigen terrein
– Uitermate geschikt voor de particulier deze van Landelijk wonen houdt, ZZP-er deze van klussen of thuiswerken houdt
of hobbymatige paarden-/dierenliefhebber
– Het kadastrale perceel dient nog gesplitst te worden bij het kadaster.

Je betreedt de entree van de woning aan de linkerzijde van de boerderij. Bij binnenkomst kom je in de hal, waar men toegang heeft tot de garderobe, woonkamer, slaapkamer begane grond en keuken.

De hal is ingericht met een tegelvloer en granol stucwerk en is voorzien van voldoende natuurlijk lichtinval door de aanwezige raampartij.

De slaapkamer op de begane grond is ruim van opzet en is afgewerkt met een Novilon vloer. De wanden zijn voorzien van steenstrips en deels granol stucwerk.

De kamer is voorzien van veel natuurlijk lichtinval door de aanwezige raampartijen.

Vanuit de hal betreedt je de woonkamer, voorzien van een houten vloer bedekt met vloerbedekking. De wanden zijn voorzien van steenstrips en deels granol stucwerk en behang.

De haard met schouw zorgt voor een warme en gezellige sfeer in de woonkamer. De gehele woonkamer is tevens voorzien van radiatoren verwarming.

De woonkamer ligt aan de voorzijde van de boerderij met uitzicht op de straat. De grote raampartijen voorzien van bovenlicht zorgen bovendien voor veel natuurlijk lichtinval. Daarnaast zijn de raampartijen tevens voorzien van rolluiken.

De keuken is ingericht met een rechte eikenhouten keukenopstelling, voorzien van een tegeltjesblad met spoelbak. De keuken is voorzien van de benodigde inbouwapparatuur als een gasfornuis, oven en koelkast. In de keuken bestaat nog de mogelijkheid om een kachel te realiseren door het aanwezige schoorsteen kanaal welke voorheen in gebruik is geweest. De vloer is van beton en bedekt met Novilon vloerbedekking.

Vanuit de keuken heb je een mooi wijds uitzicht over de landerijen die achter de boerderij zijn gelegen.

De keuken geeft toegang tot de kelder, waar men nog diverse etenswaren kan bewaren.

In de keuken is tevens de trap naar de overloop van de eerste verdieping.

Via de keuken bereik je de bijkeuken, welke ook is te bereiken via de achteringang. De bijkeuken is ingericht met een eenvoudig recht keukenblok met spoelbak en een separaat toilet op de begane grond. De bijkeuken is voorzien van een tegelvloer en granol stucwerk wanden. In de bijkeuken bevindt zich ook de CV-opstelling.

De bijkeuken geeft tevens toegang tot de badkamer, eventueel nog een slaapkamer op de begane grond, een berging, werkplaats en (voormalige) grupstal voor het melkvee.

De tweede slaapkamer op de begane grond is te bereiken via de bijkeuken. Deze slaapkamer is voorzien van een betonvloer en bedekt met Novilon vloerbedekking met gestucte wanden. De kamer heeft voldoende natuurlijk lichtinval door de aanwezige raampartij.

De badkamer is ingericht met een zwevend toilet, wastafel en douche. De vloer is geheel betegeld en de wanden zijn deels betegeld. Het plafond is afgewerkt met houten schrootjes. De badkamer is ruim van opzet en biedt voldoende mogelijkheden.

Via de overloop betreedt je de verdieping met toegang tot twee slaapkamers en een zolder. De twee slaapkamers hebben beiden houten vloeren bedekt met vloerbedekking. De wanden in de slaapkamers zijn eenvoudig te verwijderen om eventueel een geheel andere indeling op de verdieping te realiseren. Hiermee kunnen de authentieke details als houten balken van de kapconstructie weer naar voren worden gehaald in deze boerderij.

Via de overloop betreedt je de verdieping met toegang tot twee slaapkamers en een zolder. De twee slaapkamers hebben beiden houten vloeren bedekt met vloerbedekking. De wanden in de slaapkamers zijn eenvoudig te verwijderen om eventueel een geheel andere indeling op de verdieping te realiseren. Hiermee kunnen de authentieke details als houten balken van de kapconstructie weer naar voren worden gehaald in deze boerderij.

De grupstal geeft toegang tot een afhang waar zich het voormalige melkhok met de melktank bevond, de twee voormalige varkensstallen en de werkplaats/hobbyruimte.

Achter de boerderij is een tuinhuis/berging aanwezig voorzien van een gemetselde fundering met daarboven hout en een betonstenen vloer. Het tuinhuis is ideaal voor het opslaan van de tuinspullen / tuin benodigdheden. Naast het tuinhuis ligt een voormalige waterput.

Aan de linkerzijde van de boerderij staat een tuinderskas, waar zich tevens de moestuin bevindt. De moestuin en tuin is ideaal voor de tuinierder met groene vingers, waar men tot rust kan komen en optimaal kan genieten van het buitenleven.

Aan de rechterzijde van de boerderij zijn twee open schuren gelegen met oppervlaktes van ca. 70 m² en ca. 150 m², deze zijn gebouwd middels houten spanten en bedekt met dakpannen, de vloer is van zand. De houten spantconstructie met betimmering straalt nog het authentieke karakter van de boerderij uit. Ter hoogte van de openschuren is tevens de waterput voor grondwater. Op het eind van de 2 open schuren is een dichte schuur (voormalige stal) deze is gebouwd uit prefab betonelementen. Het is eenvoudig van opzet, maar toch handig als bijgebouwen voor opslag of berging.

Het perceel cultuurgrond is gelegen achter de boerderij en is optioneel geheel of gedeeltelijk aan te kopen. Het betreft goede zandgrond die de laatste jaren in gebruik is geweest als akkerland. Op het perceel is een geregistreerde beregeningsput aanwezig.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten