Meld je aan voor de nieuwsbrief

Venweg ong Wellerlooi

Specificaties

Prijs op aanvraag

  • Postcode: 5856 CB
  • Perceeloppervlakte: 17.25.95 ha
  • Hoofdtype(n): Losse Grond
  • Grondsoort: Zand

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

In het glastuinbouw-concentratiegebied “Tuindorp” gelegen in Wellerlooi Noord-Limburg is een unieke nieuw te ontwikkelen glastuinbouwlocatie te koop. In dit tuinbouwgebied is een perceel van circa 16 hectare beschikbaar waar een glastuinbouwbedrijf met bijbehorende bedrijfsgebouwen gerealiseerd kan worden. De locatie is ook uitermate geschikt voor het inrichten van containervelden. Momenteel is de grond in gebruik als akker- en weidebouw.

De locatie is eventueel in delen te koop.

Het perceel is mooi ontsloten en aan drie zijden gelegen aan een verharde openbare weg. Volgens de structuurvisie+ 2014 van de gemeente Bergen ligt de focus in dit gebied op de glastuinbouw. In deze structuurvisie staat verder:
“Rond Tuindorp Wellerlooi moet het glastuinbouwconcentratiegebied zich verder ontwikkelen als uitwerking van het POL. In het concentratiegebied moet ruimte worden gecreëerd voor glastuinbouwbedrijven van zowel binnen als buiten de gemeente”.

Onderdeel van deze ontwikkellocatie is een voormalig melkveebedrijf met bedrijfswoning, ligboxenstalstal, jongveestal met werktuigenberging, erf en tuin.

OBJECTGEGEVENS

Adres: Venweg 6
Postcode/woonplaats: 5856 CB Wellerlooi

Type object: Tuinbouw-ontwikkellocatie
Perceeloppervlakte: circa 16.00.95 ha.

Type object: Bedrijfswoning en bedrijfsgebouwen (voormalig melkveebedrijf)
Perceeloppervlakte: circa 1.25.00 ha.

Vraagprijs: Prijs op aanvraag

Aanvaarding: In onderling overleg

OMSCHRIJVING ONTWIKKELLOCATIE

De locatie is landelijk gelegen in het glastuinbouw concentratiegebied Tuindorp in Wellerlooi. Het betreft hier een perceel cultuurgrond van circa 16 hectare waarop één of meerdere tuinbouwbedrijven gerealiseerd kunnen worden.

De grond is momenteel in gebruik als cultuurgrond en is de laatste jaren gebruikt als grasland en maisland. De grond bestaat voornamelijk uit zandgrond en is goed ontwaterd d.m.v. een belendende waterloop.

LIGGING
In de omgeving liggen hoofdzakelijk glastuinbouwbedrijven, enkele burgerwoningen en agrarische percelen. De gemeente voorziet ter plaatse een grootschalige ontwikkeling van glastuinbouwbedrijven en zij verleent alle medewerking om deze projectlocatie te ontwikkelen tot één of meer glastuinbouwbedrijven.

WET NATUURBESCHERMING
Er is momenteel een vergunning verleend voor een melkveebedrijf. Bij het verwarmen van kassen kan er door de emissie van NOx mogelijk sprake zijn van vergunningplicht in het kader van de Wet natuurbescherming.

NUTSVOORZIENINGEN
Op het perceel zijn momenteel geen nutsvoorzieningen aanwezig. Deze dienen nog gerealiseerd te worden. Glasvezel is in aanvraag.

KADASTRALE INFORMATIE CULTUURGROND
Gemeente Bergen, sectie N nummer 447 gedeeltelijk groot 10.10.30 ha
Gemeente Bergen, sectie N, nummer 397, groot 2.61.20 ha
Gemeente Bergen, sectie N, nummer 476, groot 1.39.75 ha
Gemeente Bergen, sectie N, nummer 509, groot 1.36.50 ha
Gemeente Bergen, sectie N, nummer 510, groot 0.53.20 ha
Totaal groot: 16.00.95 ha

BEREIKBAARHEID
Het object is gelegen aan een rustige weg, in een overwegend agrarisch/groen gebied, nabij de Duitse grens en diverse uitvalswegen richting Venlo, Venray, Boxmeer en Nijmegen.

BESTEMMINGSPLAN
De locatie is gelegen in het bestemmingsplan “buitengebied 2018” van de gemeente Bergen (zie kaartje “bestemmingen” in de brochure).

De woning met de bedrijfsgebouwen hebben de enkelbestemming “Agrarisch”, en zijn gelegen op een bouwblok van circa 1 ha. Hier rondom heen is nog een opp. van ca. 0,4 ha bestemd als erf. Deze kunnen onder voorwaarden gewijzigd worden in de bestemming “Agrarisch-Glastuinbouw”.

Gedeelte van de kavel direct achter de bedrijfsopstallen heeft de enkelbestemming “Agrarisch”. Dit betreft een oppervlakte van circa 7,5 hectare. Deze kan onder voorwaarden gewijzigd worden in de bestemming “Agrarisch-Glastuinbouw”.

Bij een bestemmingswijziging naar “Agrarisch-Glastuinbouw” dient er rekening mee gehouden te worden dat in de structuurvisie 2014 + van de gemeente Bergen is opgenomen dat er bij een bouwblok groter dan 1,5 ha een minimale fysieke kwaliteitsbijdrage vereist is.

De overige grond, circa 8,5 hectare achter de bedrijfsopstallen heeft de enkelbestemming “Agrarisch-Glastuinbouw”.

OMSCHRIJVING VOORMALIG MELKVEEBEDRIJF

Het melkveebedrijf met bedrijfswoning is mooi gelegen in de natuurrijke omgeving van Wellerlooi, een van de 5 kerkdorpen in de gemeente Bergen (Limburg). Wellerlooi is gelegen tussen de Maas en de grens met Duitsland en grenst aan het Nationaal Park ‘De Maasduinen’ . Het object is gelegen in het buurtschap “Tuindorp” dat zich kenmerkt als een glastuinbouwgebied in een groter agrarisch gebied. De woning is aangesloten op alle noodzakelijke nutsvoorzieningen: water, elektra, aardgas en riolering.

Omschrijving woonhuis

Bouwjaar:1953
Buitenmuren: baksteen, voorzien van spouwmuur
Kozijnen: aluminium met deels enkel glas en deels dubbelglas met rolluiken
Dak: zadeldak, bedekt met pannen, niet geïsoleerd
Vloeren: begane grondvloer deels van hout/deels van beton, verdiepingsvloer van beton
Verwarming: combi-ketel, Vaillant ecoTEC plus HR (2014)
Nutsvoorzieningen: aardgas, elektra en riolering. Glasvezel in aanvraag.
Inhoud woning totaal: circa 438 m3
Woonoppervlakte: 144 m2 (BAG)

Ligboxenstal

Bouwjaar: 1972/1982
Vloeroppervlakte: circa 615 m2.
Stalopbouw: Stenen spouwmuren, stalen spanten en gedekt met asbesthoudende golfplaten. De stal heeft een mestopslag van ca. 300 m3.

Jongveestalling/werktuigenberging

Bouwjaar: 1990
Vloeroppervlakte: jongveestal ca. 255 m2, machineberging ca. 285 m2.
Stalopbouw: Stenen spouwmuren, stalen spanten en gedekt met asbesthoudende golfplaten. De stal heeft een mestopslag van ca. 1.100 m3. De werktuigenberging heeft een betonvloer en is gedeeltelijk aan één zijde open.

Verhardingen

Sleufsilo: bouwjaar 1990, oppervlakte 335 m2
Voerplaten: 1990, 1991 en 2001, totale oppervlakte 960 m2
Erfverharding: oppervlakte 1.100 m2

Vergunningen

Voor het bedrijf is een Wet milieubeheer vergunning verleend voor 71 melkkoeien en 61 stuks jongvee. Voor dezelfde dieraantallen is er een NB-Wet vergunning 2016/93729 d.d. 24 november 2016.

Kadastrale informatie totale ondergrond, erf en onbebouwd bouwblok:

Gemeente Bergen, sectie N, nummer 446, groot 0.02.50 ha
Gemeente Bergen, sectie N, nummer 447 ged. groot 1.22.50 ha
Totaal groot: 1.25.00 ha

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Job Camps
06-22536654
jcamps@arvalis.nl

Arvalis kantoor Venlo
Villafloraweg 1
5928 SZ Venlo
t: (0478) 57 82 57
www.arvalismakelaars.nl

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten