Meld je aan voor de nieuwsbrief

Veulenseweg 66 Veulen

Specificaties

Vraagprijs: € 199.000 k.k.

 • Postcode: 5814 AD
 • Woonoppervlakte: 144 m2
 • Perceeloppervlakte: 1320 m2
 • Inhoud: 592 m3
 • Bouwjaar: 1910
 • Kamers: 12
 • Slaapkamers: 5
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Eengezinswoning
 • Type woning: Twee onder een kapwoning
 • Isolatie: Geen isolatie

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Centraal tussen Venray, Horst en Deurne in het kerkdorp Veulen is deze karakteristieke halfvrijstaande boerderijwoning gelegen op een riant perceel van 1.320 m2. Met een historie die teruggaat naar 1910 kent deze plek een rijk verleden. De boerderijwoning bevindt zich nog grotendeels in de oorspronkelijke (doch zeer slechte) staat. Veel oude elementen zijn bewaard gebleven. Grondige renovatie, restauratie en verduurzaming is echter noodzakelijk. De locatie is daarom ook interessant voor degene die op zoek is naar een opknapper of kluswoning.

Deze boerderijwoning, genaamd Eijkenhof, maakte destijds deel uit van een grote boerderij met ruim 37 ha grond, één van de grotere in de regio. De familie Van Staveren kocht de boerderij in april 1925 van ontginnersfamilie Jaeger-Van Ophoven, die woonden op kasteel De Hattert te Vierlingsbeek.

Het betreft een 2 onder 1 kap woning, maar de aangrenzende woning aan de linkerzijde wordt enkel nog gebruikt voor opslag. Hier rust namelijk geen woonrecht meer op.

Deze woning zal verkocht worden bij inschrijving met individuele bezichtigingen. Dit doen we uiteraard volgens de richtlijnen van het RIVM. De inschrijftermijn sluit op dinsdag 8 maart 2022 om 17:00 uur. Informatie over de inschrijfprocedure en voorwaarden kunt u opvragen bij ons kantoor.

Historie
De Eijkenhof is na de Tweede Wereldoorlog bekend geworden vanwege de vele onderduikers die er tijdens WO II gehuisvest zijn geweest. Niet alleen Joden en andere mensen die een schuilplaats nodig hadden, maar ook geallieerde piloten werden opgevangen totdat deze via de ‘pilotenlijn’ veilig naar Engeland
konden terugkeren. De familie Van Staveren heeft voor dit gevaarlijke verzetswerk diverse binnen- en buitenlandse hoge onderscheidingen ontvangen.

Omschrijving woning
De woning heeft nog grotendeels de oorspronkelijke indeling met op de begane grond meerdere woon- en slaapvertrekken, een keuken, gang en een achterentree. Onder de opkamer bevindt zich de half verzonken kelder. De verdieping is bereikbaar middels een vaste trap met luik. Op de verdieping bevinden zich vijf slaapkamers en een ruime overloop.

Diverse karakteristieke kenmerken zijn hier terug te vinden zoals de authentieke tegelvloer, de houten paneeldeuren en architraven, de oude broodkast, de pomp in de keuken, het oorspronkelijke raam- en deurbeslag en de oude houten gebinten.

Exterieur
Opvallend zijn de sierlijke steense segmentbogen boven de ramen en deuren in de gepleisterde buitengevels.

De vrijstaande garage, bedekt met asbesthoudende golfplaten, bestaat uit twee deels gescheiden ruimtes en is toegankelijk via twee loopdeuren en een garagedeur.

De woning is gelegen op de westelijke hoek van het perceel. Het erf met oprit en royale tuin is geheel gelegen ten oosten van de woning en is voorzien van diverse beplanting.

Omgeving
Veulen is een klein kerkdorp met een fraaie dorpskern in de Limburgse gemeente Venray en telt circa 560 inwoners. De omgeving van Veulen wordt gekenmerkt door landbouwgebieden en bossen. De woning is gelegen op korte afstand van de Schadijkse bossen en de Breehei, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Binnen een kwartier sta je in het bruisende centrum van Venray en Horst, met een uitgebreid aanbod aan onderwijs, openbaar vervoer, gezondheidszorg, horeca, een gezellig winkelcentrum en zo meer.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten