Meld je aan voor de nieuwsbrief

Op de Bies 20 - 22 Schimmert

Specificaties

Vraagprijs: € 599.000 k.k.

  • Postcode: 6333 BX
  • Woonoppervlakte: 191 m2
  • Perceeloppervlakte: 10760 m2
  • Inhoud: 2676 m3
  • Kamers: 8
  • Slaapkamers: 6
  • Bouwvorm: Bestaande bouw
  • Soort woning: Woonboerderij
  • Type woning: Halfvrijstaande woning

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Landelijk wonen in de kern met veel ruimte!

Gelegen in de kern van Schimmert op een ruim perceel van maar liefst 10.760 m2 treft u deze karakteristieke woonboerderij uit 1855 met volop authentieke elementen. De woonboerderij heeft reeds twee woonadressen waardoor de mogelijkheid bestaat tot cohousing of de verhuur van een gedeelte van de woning. Daarnaast bieden de ruime opstallen ook de mogelijkheden tot het realiseren van een beroep aan huis, een bed & breakfast of het hobbymatig houden van dieren.

Gezien de woonboerderij aan de voorzijde is gelegen in de Kern van Schimmert bent u dicht bij alle nodige voorzieningen. Tevens is de woonboerderij aan de achterzijde vrij gelegen waardoor de locatie in direct verband staat met het buitengebied en u kunt genieten van alle rust en ruimte die de woonboerderij u biedt.

U kunt de woning (ter hoogte van huisnummer 20) aan de zijkant betreden. Deze entree is voorzien van een tegelvloer, gestucte muren, een radiator en een groot raam met uitzicht op de naastgelegen tuin.
Middels deze entree heeft u toegang tot de tuin en een van de twee woonkamers.

Vanuit de entree stapt u de eerste woonkamer binnen. Deze is aan de voorzijde van de woonboerderij gelegen. Middels drie ramen komt voldoende daglicht naar binnen.
De woonkamer is ingericht met een vinyl vloer, een authentiek houten gewelfd plafond en gestucte muren. Verder is er centraal in de woonkamer een prachtige schouw aanwezig.

Vanuit de woonkamer aan de voorkant van de woning komt u in de eerste keuken. De keuken is ingericht met een vinyl vloer, muren deels betegeld, deels gestuct en een gestuct plafond. De keuken is uitgevoerd met een vier pits gasfornuis, spoelbak, afzuigkap en een wandkast voor opslag. Verder is er een wandkast met de meterkast aanwezig.

Vanuit de eerste keuken komt u vervolgens in de hal, welke eveneens de entree is voor huisnumer 22. Vanuit de hal is vervolgens toegang tot de eerste verdieping, de binnenplaats, de tweede keuken, de kelder en het toilet.
De hal is ingericht met een tegelvloer, granol wanden en een gestuct plafond.

De tweede keuken is ingericht met een tegelvloer, de wanden zijn deels betegeld en deels gestuct en het plafond is gestuct. Deze keuken is uitgevoerd met een vier pits gasfornuis, spoelbak, vaatwasser, koelkast en een grote wandkast voor opslag. De tweede woonkamer is ingericht met een vinyl vloer, granol wanden en een gestuct plafond met sierlijsten. Deze woonkamer beschikt ook over een prachtige schouw, een muurkast en een nis.

Een van de karakteristieke delen van de carréboerderij is de gewelfde kelder, welke uit twee delen bestaat. Tevens is in de kelder de cv-ketel aanwezig.

De eerste verdieping beschikt over maar liefst zes slaapkamers en een badkamer. Elke kamer is uitgevoerd met behang, deels een gestuct plafond en deels een authentiek gewelfd plafond en houten deuren. Verder treft u op de verdieping de wasruimte met de witgoed-aansluitingen. Vanuit de wasruimte stapt u de badkamer in welke is ingericht met een toilet, wastafel en een douche. De badkamer is afgewerkt met betegelde vloer en wanden en een kunststof schrootjes plafond.

Vanuit zowel de hal als het poortgebouw aan de straatzijde komt u op de binnenplaats van de carréboerderij. Ter plekke zijn nog enkele bergruimtes aanwezig welke deels als opslag en deels als werkplaats hebben gefungeerd. Deze opstallen zijn opgetrokken middels metselwerk en voorzien van een betonvloer en een dak van asbestgolfplaten.

Vanuit de binnenplaats heeft u toegang tot de zolder welke in een L-vorm boven de gehele woning doorloopt. Onder de pannen kunt u oude stropoppen herkennen, deze werden bij de bouw van boerderijen gebruikt om de pannen goed af te dichten tegen tocht en om het binnen waaien van stuifsneeuw en slagwater te voorkomen. De zolder is voorzien van een houten vloer en gemetselde wanden. Op de zolder komt het karakter van de woonboerderij geheel naar voren door de zichtbare authentieke balken.

Vanuit de binnenplaats komt u vervolgens in de schuur met volop karakteristieke elementen, waaronder de eikenhouten kapconstructie met houten ladder en de van oudsher aanwezige stropoppen onder de pannen. Aan weerszijde van de schuur bevinden zich eveneens vroegere stalruimtes met op de verdieping de hooizolder. Aan de rechterzijde van de schuur bevindt zich zelfs nog de voormalige bietenkelder. De schuur biedt veel ruimte en mogelijkheden voor bijvoorbeeld een beroep aan huis, maar ook voor de opslag van materialen of machines.

Aan de achterzijde van de schuur treft u nog een aanbouw welke de voormalige grupstal en stalruimte voor kleinvee betreft. Vanuit deze aanbouw is de achtergelegen huisweide bereikbaar. Deze ruimte is opgetrokken middels een betonnen vloer, deels metselwerk wanden en deels houten wanden en gedekt met pannen. Verder is er aan de zijkant van de carréboerderij nog een open berging aanwezig welke gebruikt is geweest voor de opslag van machines en materialen. Vanuit de open berging, en het achtererf, is er een aparte ontsluiting naar de straatzijde aanwezig.

Tot slot bevindt zich vrij gelegen achter de woonboerderij nog u een aparte stalruimte. Deze is uitgevoerd met een betonvloer, beton elementen wanden, houten spanten en een asbestgolfplaten dak. Vanuit de stal staat u in direct contact met de huisweide van maar liefst 8.000 m2. Achter de boerderij is de huisweide, ingericht als hoogstamboomgaard, gelegen. Het perceel is ideaal voor het hobbymatig houden van dieren, waaronder paarden.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten