Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Te koop
Klein Berkelaar 7 in Echt 6101 XT

Klein Berkelaar 7

6101 XT Echt
Prijs op aanvraag

Omschrijving

TE KOOP
Voormalige (kleine) melkveehouderijlocatie, gelegen aan de Klein Berkelaar 7 te Echt.

Het betreft een vrijstaande woning met bedrijfsgebouwen, gelegen op een agrarisch bouwblok en omgeven door enige landbouwgrond.

Het object is gelegen binnen het bestemmingsplan “Stedelijk gebied”, vastgesteld op 26-05-2016. Het perceel heeft de enkelbestemming “agrarisch”...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Woonhuis Woonoppervlakte 132 m² Aantal kamers 1
Lees meer

Verkopende makelaar

Frank Kessels

Omschrijving

TE KOOP
Voormalige (kleine) melkveehouderijlocatie, gelegen aan de Klein Berkelaar 7 te Echt.

Het betreft een vrijstaande woning met bedrijfsgebouwen, gelegen op een agrarisch bouwblok en omgeven door enige landbouwgrond.

Het object is gelegen binnen het bestemmingsplan “Stedelijk gebied”, vastgesteld op 26-05-2016. Het perceel heeft de enkelbestemming “agrarisch” inclusief bouwvlak. Vanwege deze functieaanduiding is het noodzakelijk om de huidige bestemming voor burgerbewoning te wijzigen in plattelandswoning om deze woning te kunnen bewonen. Deze procedure moet nog plaatsvinden door de koper. De gemeente heeft (mondeling) aangegeven dat dit mogelijk is.

WONING
De eenvoudige woning is gebouwd in de jaren 70 en is uitgevoerd in steen (spouw). De woning is gedeeltelijk voorzien van isolerende beglazing en is niet/nauwelijks geïsoleerd. Onder de woning bevind zich een kelder, die vanuit de gang van de woning te bereiken is. De woning is aangesloten op basisvoorzieningen als gas/water/stroom/telefoon.

Indeling: begane grond
- Keuken
- Achterkeuken
- Gang
- Woonkamer en leefruimte

Indeling: verdieping
- Overloop
- Drie slaapkamers

Aanwezig is een cv-installatie, zowel beneden als boven. Enkele jaren geleden is één dakhelft voorzien van zonnepanelen.
De omvormer bevindt zich bij de gasmeter en de elektriciteitsmeter is recent vervangen.
 
Inhoud: ca. 385 m3

BEDRIJFSGEBOUWEN EN VOORZIENINGEN
De ‘oude boerderij’, bouwjaar 19e eeuw, is gebouwd van steen met houten spanten en voorzien van pannendak. Een gedeelte bestaat uit voormalig melklokaal, ander deel is opslag en veestal. Het object verkeert in een slechte staat van onderhoud. Opstal heeft wel nog de authentieke uitstraling. Oppervlakte: ca. 90 m2

De schuur is van bouwjaar begin 20e eeuw en is gebouwd van steen met eveneens houten spanten. Verder is de schuur bedekt met gebakken pannen. De schuur is te verdelen in een deel voor de huisvesting van rundvee en een deel voor opslag. Aan één zijde is het dak deels ca 10 jaar geleden gerenoveerd vanwege een eerdere stormschade. Het object verkeert in een matig tot slechte staat van onderhoud. Oppervlakte: ca. 105 m2

De twee veestallen van bouwjaar medio 20e eeuw en gebouwd van hout met houten spanten en met ABC golfplaten gedekt. Het object verkeert in een zeer slechte staat van onderhoud (sloop). Oppervlakte: ca. 60 m2 en ca. 40 m2, totaal 100 m2
 
Bergingen, gebouwd van hout met houten spanten en met asbesthoudende platen gedekt. Deels ingevallen werktuigberging/opslagruimte. Het object verkeert in een zeer slechte staat van onderhoud (sloop). Oppervlakte: ca. 55 m2 en ca. 15 m2, totaal 70 m2.


OPTIONEEL BIJ TE KOPEN GROND
Naast de aangeboden locatie (groot ca 2.574 m2) is het mogelijk tegen meerprijs extra grond bij te kopen in de vorm van perceel R 725 (gedeeltelijk), groot ca 5.872 m2.
Indien daarnaast nog meer grond gewenst is, is nog een optie perceel R 722 (gedeeltelijk), groot ca 8.283 m2 beschikbaar. Deze mogelijkheden zijn nader te bespreken.


VERKOOPTRAJECT
Voor kandidaten die dit wensen is er de mogelijkheid de woning te bezichtigen op dinsdag 8 oktober 2019 tussen 16:00 uur en 17:30 uur. Vervolgens is er de mogelijkheid om tot uiterlijk 26 oktober een schriftelijke bod uit te brengen onder vermelding van eventuele voorwaarden. Deze reactie dient gericht te worden aan de verkoopmakelaar.
Overdracht Status Beschikbaar Prijs op aanvraag Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Woonhuis Soort woning Eengezinswoning Type woning Vrijstaande woning Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Indeling Woonoppervlakte 132 m² Perceeloppervlakte 2632 m² Externe bergruimte 365 m² Inhoud 378 m³ Aantal kamers 1 Aantal woonlagen 1 woonlaag Energie Warmwater C.V.-Ketel Buitenruimte Tuin Achtertuin en voortuin Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren, op eigen terrein en op afgesloten terrein Overig Permanente bewoning Ja Onderhoud binnen Matig Onderhoud buiten Matig Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Rolluiken, TV kabel, Rookkanaal, Zonnepanelen Kadastrale gegevens Gemeente Echt Sectie R Perceelnummer 116 Oppervlakte 1360 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Echt Sectie R Perceelnummer 723 Oppervlakte 1035 m² Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Echt Sectie R Perceelnummer 724 Oppervlakte 237 m² Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Klein Berkelaar 7, 6101 XT Echt

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.