Meld je aan voor de nieuwsbrief

Veestraat 5 Meerlo

Specificaties

Vraagprijs: € 279.000 k.k.

 • Postcode: 5864 CD
 • Woonoppervlakte: 126 m2
 • Perceeloppervlakte: 9423 m2
 • Inhoud: 615 m3
 • Bouwjaar: 1932
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 3
 • Ligging: Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Woonboerderij
 • Type woning: Vrijstaande woning
 • Isolatie: Dubbel glas, Geen isolatie
 • CV ketel: Radson

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Deze landelijk gelegen agrarische bedrijfslocatie bestaande uit een langevelboerderij met bedrijfsopstallen, erf en cultuurgrond is gelegen in een mooi stukje Meerlo’s buitengebied, met alle dorpsvoorzieningen binnen handbereik. Het betreft een voormalige varkenshouderij met agrarische bestemming. De gemeente staat positief tegenover herontwikkeling van deze locatie voor wonen of een andere passende bestemming.

De woning dient te worden gemoderniseerd en gerenoveerd, maar dat geeft u volop mogelijkheden om deze nog geheel aan uw eigen wensen en stijl aan te passen. De locatie is daarom ook interessant voor degene die op zoek is naar een opknapper of kluswoning.

De begane grond van de woning is ingedeeld met een woonkamer, keuken, slaapkamer, hal en een achterentree met berging, douche en toilet. Vanuit de keuken heeft u toegang tot de kelder.
De aangrenzende inpandige stallen in het achterhuis zijn nu in gebruik als bergruimte.

De verdieping bestaat uit een kleine overloop, twee royale slaapkamers en een grote zolder. Op het perceel staan verschillende opstallen, waaronder vijf voormalige varkensstallen.

Achter de woning bevindt zich nog een vrijstaande garage (3,3 x 8,0 = 16m²), opgebouwd uit Prefab betonelementen, een dak met asbesthoudende golfplaten en met betonvloer.
Hiernaast is een vrijstaande houten berging gelegen (5,5 x 16,0 = 88m²) met houten wanden, een dak met houten spanten en Mulden pannen en met betonvloer.

OMSCHRIJVING WONING

Begane grond
De entree van de woning is aan de voorzijde. Meteen bij binnenkomst komt u in de hal die toegang geeft tot de keuken, de woonkamer en de slaapkamer. Door de nostalgische tegelvloer, het hoge plafond en de lambrisering heeft deze hal een authentieke uitstraling.

De royale slaapkamer en de woonkamer zijn gelegen aan de voorzijde, van waaruit u een prachtig uitzicht heeft. De ruime kamer op de begane grond was in gebruik als slaapkamer, maar kan ook prima dienst doen als kantoor of speelkamer. De kamer is voorzien van een schouw en een muurkast en is ingericht met vinylvloer, behangwanden en plafondplaten.

De woonkamer, gelegen boven de kelder en daardoor deels verhoogd, is ingericht met vinylvloer met tegellook, behangwanden en houten schroten plafond.

De leefkeuken is voorzien van een eenvoudig keukenblok met gaskookplaat, koelkast, elektrische oven en rvs keukenblad met spoelbak.
Vanuit de keuken heeft u toegang tot de verdieping en de kelder. Van hieruit is ook de achterentree bereikbaar.

De achterentree is voorzien van een wastafel en een aanrechtblok. Hier bevinden zich ook de aansluitingen voor het witgoed.
Via de achterentree heeft u toegang tot de geheel betegelde douche met douchebak, het geheel betegelde toilet met fonteintje en de berging.

Achterhuis
In het achterhuis bevindt zich een grote garage met garagedeur. Daarnaast is de schuur gelegen met overheaddeur.
Aan de noordzijde van de woning is een paardenstal en berging aangebouwd.

Verdieping
De kleine overloop geeft toegang tot twee slaapkamers en de zolder. De twee ruime slaapkamers zijn ingericht met vinylvloer, behangwanden en houten schroten plafond. Beide kamers beschikken over een royale muurkast.
De ruime zolder beslaat de hele breedte van de boerderij. Hier bevindt zich de Radson CV ketel en Valliant geiser.

Het gehele perceel heeft een oppervlakte van 9.432 m2. Hiervan is momenteel circa 4.500 m² in gebruik als grasland c.q. landbouwgrond.
Mochten de vier grote achtergelegen varkensstallen gesloopt worden dan is het gedeelte landbouwgrond uit te breiden tot circa 7.800 m².

OMSCHRIJVING BEDRIJFSOPSTALLEN

Vier van de vijf voormalige varkensstallen zijn op enige afstand gelegen van de woning. De stallen hebben nog grotendeels de oorspronkelijke inrichting. De stallen verkeren in een matige staat van onderhoud en zijn aangesloten op alle noodzakelijke nutsvoorzieningen: water, elektra en riolering. De stallen zijn sinds dit jaar niet meer in gebruik. Overname van de milieuvergunning is bespreekbaar.

Varkensstal 1
8,0 x 15,0 = 120m²
Betonnen vloer en betonroosters met drijfmestputten, gemetselde wanden, houten spanten, gebakken pannen en tempex geïsoleerd.

Varkensstal 2 (1964)
12,5 x 30,5 = 380m², 1 afdeling
Betonnen vloer en betonroosters met drijfmestputten, betonstenen borstwering en houten wanden deels eterniet en bekleed met damwand, houten spanten, dupanel geïsoleerd en asbesthoudende golfplaten.

Varkensstal 3 (1969)
14,6 x 25,4 = 370 m², 2 afdelingen
Betonnen vloer en betonroosters met drijfmestputten, gemetselde wanden, houten spanten, geïsoleerd met eterniet en vlasscheven en asbesthoudende golfplaten.

Varkensstal 4 (1973)
9,5 x 16,5 = 157m², 1 afdeling
Betonnen vloer en betonroosters met drijfmestputten, gasbeton wanden, stalen spanten, dupanel geïsoleerd en asbesthoudende golfplaten.

Varkensstal 5 (1977)
10,4 x 26,5 = 275m², 1 afdeling
Betonnen vloer en betonroosters met drijfmestputten, gemetselde wanden, stalen spanten, eterniet met glaswol geïsoleerd en asbesthoudende golfplaten.
Het erf is deels beklinkerd, deels geasfalteerd en deels van beton.

KADASTRALE SITUATIE

Het perceel is kadastraal bekend als:
Gemeente Meerlo, sectie H, nummer 871, grootte 9.423 m2

BESTEMMINGSPLAN

Binnen het Bestemmingsplan Buitengebied Horst aan de Maas,gemeente Horst aan de Maas, (vastgesteld 19-12-2017) heeft de locatie de:
– Enkelbestemming: Agrarisch met waarde
– Dubbelbestemming: waarde – archeologie 3 of 6
– Functieaanduiding:
. intensieve veehouderij
-Gebiedsaanduidingen:
. overige zone – kampen
. overige zone – beekdal

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten