Meld je aan voor de nieuwsbrief

Nederweerterdijk 18 Meijel

Specificaties

Vraagprijs: € 475.000 k.k.

 • Postcode: 5768 PH
 • Woonoppervlakte: 189 m2
 • Perceeloppervlakte: 14000 m2
 • Inhoud: 650 m3
 • Kamers: 6
 • Slaapkamers: 4
 • Ligging: Aan drukke weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Woonboerderij
 • Type woning: Vrijstaande woning
 • Energieklasse: E
 • Isolatie: Dakisolatie, Grotendeels dubbelglas
 • CV ketel: HR-107 GAS

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Landelijk wonen en ondernemen
Deze agrarische bedrijfslocatie met bedrijfswoning, schuur, open veldschuur, jongveestal, garage en cultuurgrond biedt een unieke kans aan de liefhebber van landelijk wonen of de (agrarische) zzp-er die bedrijfsruimte bij zijn woning zoekt. Er zijn ook uitstekende mogelijkheden voor het vestigen van een agrarisch of hippisch bedrijf. 

Het geheel is gelegen op een kavel van circa 14.000 m2 (met een bouwvlak van circa 8.300 m2) en heeft een agrarische bestemming. Het achtergelegen perceel ter grootte van 41.180 m2 is optioneel te koop. 

De vrijstaande woning biedt een ruime voor- en achtertuin en heeft door de hogere ligging een prachtig uitzicht op de achtergelegen landerijen. De woning is ingericht met hal, woonkamer, slaap-/werkkamer, keuken en een bijkeuken en toilet. De verdieping is ingericht met een overloop, drie slaapkamers en een badkamer. 

De woning dateert uit 1977 en de bedrijfsopstallen van circa 1920 – 1975. De opstallen bevinden zich nog in oorspronkelijke staat. Renovatie en verduurzaming is dan ook noodzakelijk. 

De locatie wordt meegenomen in het veegbestemmingsplan. De bestemming van de locatie wordt gewijzigd naar ‘Agrarisch – Grondgebonden’. Het lijkt daarnaast kansrijk dat deze locatie omgezet kan worden naar een woonbestemming. Voor bewoning door een particulier dient vooraf overleg plaats te vinden met de gemeente. 

Cultuurgrond optioneel te koop
De te koop zijnde locatie, kadastraal bekend Meijel D 1046, gedeeltelijk groot circa 1.40.00 ha, wordt aangeduid met een blauw kader.  

De percelen cultuurgrond I en II, aangeduid met rood kader, worden optioneel te koop aangeboden. 

Perceel I
Kadastrale aanduiding: Meijel D 1046 gedeeltelijk groot circa 4.11.80 ha. 
Grondsoort: zand
Gebruik: 2018 maïs, 2019 t/m 2021 grasland, 2022 aardappelen
Perceel is geliberaliseerd verpacht t/m 31-01-2023.
Vraagprijs: € 8,50 per m2.

Perceel II
Kadastrale aanduiding: Meijel D 1998, 1999 en 1061, groot 4.65.65 ha.
Grondsoort: zand
Gebruik: 0.45.65 ha; 2020 t/m 2022 grasland (blijvend grasland), 4.20.00 ha; 2020 aardappelen, 2021 maïs en 2022 suikerbieten.
Perceel is geliberaliseerd verpacht t/m 31-01-2023.
Vraagprijs: € 8,50 per m2. 

INDELING WONING
Entree
Meteen bij binnenkomst komt u in de hal die toegang biedt tot de woonkamer, slaapkamer en keuken. Hier bevindt zich de meterkast en trapopgang naar de verdieping.

De hal is voorzien van een leistenen vloer en een glas in lood raampartij aan de voorzijde.

Woonkamer
Aan de voorzijde heeft u vrij uitzicht op de landerijen. In het midden van de kamer bevindt zich een sfeervolle openhaard. De woonkamer is voorzien van een parketvloer en heeft deels gestucte wanden en deels schoonmetselwerk.

Keuken
De keuken is bereikbaar via de hal en de woonkamer. Vanuit de keuken heeft u een fantastisch uitzicht op de tuin, de achterliggende landerijen en de monumentale perenboom.

Bijkeuken
Vanuit de keuken heeft u toegang tot de kelder en de bijkeuken. In de bijkeuken is de CV ketel gesitueerd en het toilet. In deze ruimte bevindt zich nog een rookkanaal naar de schoorsteen.

Verdieping
De overloop op de verdieping geeft toegang tot drie slaapkamers en een badkamer. De slaapkamers zijn ruim van formaat en beschikken over muurkasten. Op deze pagina ziet u volgens tekening slaapkamer 4. In deze kamer bevindt zich het rookkanaal van de open haard naar de schoorsteen. De verdieping is ingericht met behangen wanden en houten schroten plafonds

Slaapkamers
Rechts ziet u de slaapkamer welke is voorzien van een dakkapel. Op de benedenfoto zie u de slaapkamer waar zich een rookkanaal bevindt.

Badkamer en zolder
De geheel betegelde badkamer is ingericht met een douche, bad, wastafel en toilet.

Tuin
Vanuit de achterkeuken loopt u het terras op met prachtig zicht op de achtergelegen landerijen. Terwijl u op het terras zit kunt u genieten van vrije uitzicht en beleeft u het groengevoel wat past bij het wonen in het buitengebied. U heeft nog alle mogelijkheden om de tuin naar eigen wensen verder in richten. 

Omschrijving bedrijfsgebouwen
A: Schuur
– Bouwjaar: 1920 
– Oppervlakte: circa 400 m2 
– Wanden: Anderhalf steens muren 
– Dakconstructie: houten en stalen spanten 
– Dak: Mulden pannen, niet beschoten 
– Vloer: betonvloer (mestkelders zijn zuigleeg) 
– Algemeen: Deels beton dek en deels houten dek. Voorzien van meerdere opslag ruimtes. Aan de achterzijde en zijgevel zijn oude varkensstallen. Mooie grote schuur met mogelijkheden tot herontwikkeling 

B: Jongveestal
– Bouwjaar: 1974 
– Oppervlakte: circa 200 m2 
– Wanden: gemetseld met aan de binnenzijde afgesmeerd met beton. 
– Dakconstructie: houten spanten 
– Dak: asbesthoudende golfplaten 
– Vloer: beton- en betonroosters (mestkelders zijn zuigleeg) 
– Algemeen: centrale voergang, links & rechts jongveehuisvesting 

Vanuit het terras aan de achterzijde van de woning loopt u naar het lage gedeelte van schuur via de loopdeur naar binnen. Meteen links betreedt u een opslagruimte waar u naar de opkamer en kelder kunt.
In de schuur gaat u via een trap naar de zolderruimte. Onder het lage dakgedeelte bevinden zich enkele kleinere stallen. Verder is er volop ruimte voor opslag in het schuurgedeelte.

De jongveestal is gelegen aan de achterzijde van de schuur tegenover de werktuigenberging en naast de vrijstaande garage.

C: Werktuigenberging
– Bouwjaar: 1972
– Oppervlakte: 315 m2 
– Achtergevel en zijgevel: deels metselwerk, deels hout, deels staal en deels asbesthoudende golfplaten. 
– Dakconstructie: houten spanten 
– Dak: bedekt met asbesthoudende golfplaten
– Vloer: deels beton en deels zandbodem. 
– Algemeen: open front, in gebruik als werktuigenberging, matige staat van onderhoud. 

D: Garage
– Bouwjaar: 1972 
– Oppervlakte: 45 m2
– Wanden: gemetselde wanden
– Dakconstructie: houten spanten 
– Dak: asbesthoudende golfplaten met daaronder isolatie 
– Vloer: beton 
– Algemeen: nu in gebruik als werkplaats en autogarage. 

Voorzieningen
Het erf is verhard middels kiezel en er is een vaste mestopslag met ondergrondse gier/water opvang

Monumentale bomen: 
Op het woonerf staat een monumentale perenboom en een Hollandse linde.

Omgeving
De natuurliefhebber kan in de nabije omgeving naar hartelust wandelen en fietsen. Het Nationaal Park De Groote Peel is op fietsafstand en met de auto bent u er binnen 5 minuten. Landelijk wonen en toch uw dagelijkse boodschappen op 3-4 km afstand van het centrum van Meijel kunnen doen maakt deze locatie extra aantrekkelijk. Het kerkdorp van de gemeente Peel en Maas telt ruim 6.000 inwoners. Bijzondere trekpleisters zijn de historische waterput van de heilige Willibrordus. De locatie is gelegen vlakbij diverse provinciale wegen zoals de N279, N275 en N266 welke u binnen 10-15 minuten met de auto leiden naar de autowegen A2 en A67.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten