Meld je aan voor de nieuwsbrief

Lorbaan 9 Veulen

Specificaties

Vraagprijs: € 690.000 k.k.

 • Postcode: 5814 AE
 • Woonoppervlakte: 166 m2
 • Perceeloppervlakte: 24170 m2
 • Inhoud: 650 m3
 • Bouwjaar: 1915
 • Kamers: 10
 • Slaapkamers: 4
 • Ligging: Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Woonboerderij
 • Type woning: Vrijstaande woning
 • Energieklasse: D
 • Isolatie: Dakisolatie, Muurisolatie, Grotendeels dubbelglas
 • CV ketel: Itho 2009 GAS

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Deze karakteristieke vrijstaande boerderijwoning genaamd Anna Hoeve is gelegen op een riant perceel van 24.170 m². De ligging is uniek met rondom vrij uitzicht over de landerijen. Met een historie die teruggaat naar 1915 kent deze plek een rijk verleden. In de Tweede Wereldoorlog werd een gedeelte van de boerderij ingekwartierd door de Duitsers en werd daarmee doelwit voor bombardementen. De boerderijwoning werd hierdoor deels verwoest en in de periode 1945-1952 herbouwd. De achtergelegen stallen bleven grotendeels intact en vormen, samen met de woning, een nostalgische binnenplaats. Veel oude elementen zijn bewaard gebleven.

Deze locatie is een buitengewone kans voor de liefhebber van landelijk wonen, de paardenliefhebber, agrariër of zzp-er! De voormalige rundveehouderij biedt uitstekende mogelijkheden voor het realiseren van een professioneel hippisch bedrijf of een ander agrarisch aanverwant bedrijf, mede door de al aanwezige vergunningen. Ideaal ook voor degene die een landelijke locatie zoekt voor (dag)recreatie, een boerderijwinkel of een beroep aan huis.

Vrijheid, rust, privacy en een schitterend uitzicht worden gecombineerd met de gemoedelijke sfeer van de ligging nabij een klein dorp. Binnen een kwartier sta je in het bruisende centrum van Venray en Horst, met een uitgebreid aanbod aan onderwijs, openbaar vervoer, gezondheidszorg, horeca, een gezellig winkelcentrum en zo meer.

Via een oprijlaan vanuit de Lorbaan bereik je het erf aan de voorzijde van de woning. Wat direct opvalt zijn de fraaie details aan de voorgevel van de linkerstal en de woning, zoals het Mariabeeldje, het jaartal 1915 en de naam Anna Hoeve. De woning heeft nog grotendeels de oorspronkelijke indeling met op de begane grond een bijkeuken, keuken, een woonkamer met voor- en achterkamer, een slaapkamer, een hal en een gang die toegang biedt tot de kelder. Op de verdieping bevinden zich drie slaapkamers en een badkamer. Een tweede badkamer op de verdieping bevindt zich in slechte staat en is buiten gebruik. Diverse karakteristieke kenmerken zijn hier terug te vinden zoals het siermetselwerk (muizentanden) in de buitengevels, de oude barndeuren, de authentieke terrazzovloer in de hal, de houten paneeldeuren en architraven en de oude houten gebinten in de stallen.

Het geheel heeft een agrarische bestemming. Voor bewoning door een particulier dient vooraf overleg plaats te vinden met de gemeente Venray.

Bijzonderheden:
– Unieke ligging in een natuurrijk landschap
– Karakteristieke woonboerderij gelegen op een ruim perceel van 24.170 m²
– Met multifunctionele stallen
– De voormalige woning aan de voorzijde van de linkerschuur is evt. geschikt te maken voor mantelzorg, praktijkruimte of B&B
– Ruim 2.000 m² onbenut bouwvlak achter de gebouwen
– Ruime vergunningen aanwezig

De locatie beschikt over een omgevingsvergunning (milieu) d.d. 6 mei 1987 en een NB wetvergunning d.d. 1 september 2016 voor het houden van:
– Melkoeien: 60 stuks
– Jongvee: 100 stuks
– Vleeskalveren: 15 stuks

– Totale ammoniakemissie: 1.272,5 kg per jaar

Omschrijving woning:
Via de entree aan de voorzijde kom je binnen in de hal met authentieke terrazzo vloer. De hal biedt toegang tot de woonkamer, de slaap/studeerkamer en de gang die de overige woonruimtes met elkaar verbindt. Ook de ruime provisiekelder, het toilet en de meterkast is te bereiken via de gang.

De woonkamer is ingericht met gestuct plafond met sierlijst en ornament, behangwanden en vloerbedekking. Via de grote ramen valt aangenaam veel licht naar binnen en geniet je van een vrij uitzicht. Authentieke ensuite deuren scheiden de achterkamer van de voorkamer. De voorkamer staat in verbinding met het buitenterras via een loopdeur.

De royale woonkeuken is in 1993 verbouwd en ingericht met schroten plafond, half betegelde wanden en een tegelvloer met vloerverwarming. Het keukenblok met eikenhouten fronten is voorzien van een kunststof aanrechtblad met spoelbak, een keramische kookplaat, afzuigkap,
combimagnetron, koelkast en een vaatwasser.

De overloop op de verdieping biedt toegang tot drie slaapkamers, de badkamer en tweede gedateerde badkamer die niet meer in gebruik is. Deze ruimte zou uitstekend benut kunnen worden als inloopkast of bergruimte. De afwerking van de wanden en plafonds zijn in een lichte kleurstelling met in alle
slaapkamers een laminaatvloer. Eén slaapkamer beschikt over een wandkast en één slaapkamer beschikt over twee wandkasten.

De geheel betegelde badkamer is voorzien van een ligbad, douchecabine, toilet, wandmeubel en wasbak met planchet.

Via een vlizotrap op de overloop bereik je de ruime bergzolder, bestaande uit drie ruimtes.

Via de achterdeur kom je binnen in de bijkeuken. Hier bevinden zich de aansluitingen voor het witgoed en de h.r.-combiketel. De bijkeuken verbindt de woning met de linkerstal.

De verzorgd aangelegde landelijke tuin is ingericht met gazon, borders met diverse beplanting en een diversiteit aan prachtige grote bomen. Vanuit het gezellige terras met zonneluifel geniet je van het landelijke buitenleven.

Omschrijving bedrijfsgebouwen

A: voormalige rundveestal:
– Indeling: Voormalige melkkamer aan voorzijde (in WOII in gebruik als noodwoning. Op verdieping drie slaapkamers en een gang)
Tijdens WOII in gebruik als noodwoning. 4 kamers
op verdieping. Verder een aanbindstal met een
perfora zolder en een voerpad.
– Oppervlakte: ca. 425 m²
– Bouwjaar: 1915
– Fundering: Op staal
– Gevels: Metselwerk
– Dakbedekking: Pannen
– Goothoogte: 3,60 m¹
– Nokhoogte: 7.5 m¹
– Dragende constructie: Houten spanten
– Vloer: Beton
– Mestput: 50 m3 extern
– Deuren: Loopdeur, schuifdeuren en bij garage
kantelpoort
– Algemeen: verkeert in matige staat

B: Voormalige jongveestal, machinestalling en opslaguimte met afhang:
– Indeling: 2 Opslagruimtes, machinestalling en
rundveegedeelte met 16 houten eenlinghokjes en
strohok. Rundveestalling in afhang.
– Oppervlakte: ca. 280 m²
– Bouwjaar: 1915
– Fundering: Op staal
– Gevels: Metselwerk
– Dakbedekking: Pannen
– Goothoogte: 4.5 m¹
– Nokhoogte: 8.7 m¹
– Dragende constructie: Hout
– Vloer: Beton en deels onverhard
– Mestput: Buitenopslag 2 betonnen silo’s ca 40 m3
– Deuren: Loopdeur en schuifdeuren
– Algemeen: verkeert in matige staat

C: Haaks aangebouwd stalgedeelte:
– Indeling: Inrichting 6 hokken voor ca. 24 stuks
vleesvee met ijzer hekwerk en voerpad
– Oppervlakte: ca. 150 m²
– Bouwjaar: 1928
– Fundering: Op staal
– Gevels: Metselwerk
– Dakbedekking: Pannen en glas
– Goothoogte: 2.5 m¹
– Nokhoogte: 5 m¹
– Dragende constructie: Houten spanten
– Vloer: Beton
– Mestput: 30 m3
– Deuren: Schuifdeuren
– Algemeen: verkeert in matige staat

Algemeen:
– De kuilvoeropslag aan de achterzijde wordt verwijderd.
– De locatie is te bereiken aan twee zijden; via de oprijlaan aan de Lorbaan en via de oprit aan de Veulensewaterweg. Hier kom je uit aan de achterkant van de stallen.
– De nostalgische binnenplaats is deels beklinkerd.

Bestemmingsplan:
De locatie is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘Buitengebied Venray 2010’, gemeente Venray, onherroepelijk vastgesteld op 14-12-2010 en heeft de volgende bestemmingen:

– Enkelbestemming: Agrarisch
– Dubbelbestemming: Waarde – Archeologie – 2
– Functieaanduidingen:
. agrarisch bedrijf
. bedrijfswoning
– Gebiedsaanduidingen:
. milieuzone – grondwaterbeschermingsgebied
. reconstructiewetzone – verwevingsgebied

Omgeving:
Veulen is een klein kerkdorp met een fraaie dorpskern in de Limburgse gemeente Venray en telt circa 560 inwoners. De omgeving van Veulen wordt gekenmerkt door landbouwgebieden en bossen. De woning is gelegen op korte afstand van de Schadijkse bossen en de Breehei, waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Gelegen op 15 minuten rijden van het centrum van Venray en Horst, met een uitgebreid aanbod aan onderwijs, openbaar vervoer, gezondheidszorg, horeca en een gezellig winkelcentrum.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten