Meld je aan voor de nieuwsbrief

Hiept 3 Venray

Specificaties

Vraagprijs: € 570.000 k.k.

 • Postcode: 5801 HL
 • Woonoppervlakte: 196 m2
 • Perceeloppervlakte: 10000 m2
 • Inhoud: 1426 m3
 • Bouwjaar: 1888
 • Kamers: 10
 • Slaapkamers: 5
 • Ligging: Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Woonboerderij
 • Type woning: Vrijstaande woning
 • Isolatie: Gedeeltelijk dubbel glas
 • CV ketel: OLIE

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Met een historie die teruggaat naar 1888 kent deze authentieke boerderij een rijk verleden. Inmiddels zijn de boerderijactiviteiten al geruime tijd gestaakt. Een prachtig stukje Venrays buitengebied is gelegen rond de boerderij, met alle dorpsvoorzieningen binnen handbereik.

De gemeente staat positief tegenover herontwikkeling van deze locatie voor wonen of een andere passende bestemming, bij voorkeur met behoud van de bestaande boerderij.

Deze landelijke hoeve kan in zijn geheel gekocht worden, maar kan ook gesplitst worden in twee delen. De locatie is namelijk geschikt te maken voor twee wooneenheden! Ook uitermate geschikt om te verbouwen tot meerdere kleine zorgwoningen, B&B of voor de combinatie “wonen-werken”.

De inrichting van de boerderij is gedateerd en kent achterstallig onderhoud. Het dak is in slechte staat. Grondige renovatie is dan ook noodzakelijk. Op de aangrenzende cultuurgrond staan nog enkele versleten stallen. De ruimte, de prachtige ligging en het grote perceeloppervlak is echter uniek en biedt legio mogelijkheden! De locatie is daarom ook interessant voor degene die op zoek is naar een opknapper of kluswoning.

De oostzijde bestaat uit een woning met op de begane grond een eetkamer, keuken, opkamer, vier (slaap)kamers, en hal met badkamer en toilet. De aangrenzende stallen hebben nog de oorspronkelijke inrichting. De verdieping bestaat uit een grote zolder, ook in oorspronkelijke staat, met twee afgescheiden ruimtes.

De westzijde was in gebruik als schuur / stal en kan geheel naar eigen smaak ontwikkeld worden tot een (tweede) woning.

Op de locatie bevindt zich nog een 18e eeuws bakhuisje met monumentale status. In deze typisch Limburgse huisjes werd vroeger brood en vlaai gebakken. Het bakhuisje heeft zijn oorspronkelijke functie verloren maar zijn authentieke uitstraling weten te behouden.

Aan de voorzijde bevindt zich een 19e eeuwse muurkapel, de St.-Antoniusabtkapel, gewijd aan de heilige Antonius Abt, patroon van de boeren en het vee.

BIJZONDERHEDEN

– Unieke ligging met vrij uitzicht over de landerijen
– Op korte afstand van de kern van Venray, nabij de nieuwbouwwijken ‘Vlakwater’ en de ‘Brabander’
– Authentieke elementen in de woning zijn deels intact gebleven
– Met 18e eeuws voormalig bakhuisje
– Twee wooneenheden zijn op deze locatie toegestaan
– Locatie is uitermate geschikt voor de paardenliefhebber of zzp-er!
– Ook prima geschikt voor zorgwoningen, mantelzorg of Bed & Breakfast
– Gelegen aan een autoluwe onverharde weg en met deels een eigen onverharde weg

INDELING

Bij binnenkomst in het woongedeelte komt u in de eetkamer die toegang geeft tot de keuken, (slaap)kamers en de opkamer. De royale eetkamer heeft door het hoge gewelfde plafond, brede kozijnen, paneeldeuren en oude tegelvloer een authentieke uitstraling. Via de keuken heeft u toegang tot de gewelfde kelder en de stallen.

De eetkamer biedt toegang tot de opkamer, bereikbaar via een trap van enkele treden. Onder deze opkamer is de half verzonken kelder gelegen. Via een vaste trap in de opkamer bereikt u de verdieping.

De bijna geheel betegelde keuken is ingericht met een eenvoudig keukenblok met koelkast. Hier bevindt zich de boiler voor de warmwatervoorziening. Grenzend aan het woongedeelte bevinden zich stallen met nog de oorspronkelijke inrichting.

De verdieping bestaat uit een grote zolder met twee afgescheiden ruimtes.

Het splitsen van deze vrijstaande boerderij ten behoeve van 2 woningen is toegestaan. De 2e woning kan ook gerealiseerd worden in de schuur aan de westzijde, voorheen in gebruik als schuur en stal. Een gedeelte van deze schuur is onderkelderd.

Aan de achterzijde van de boerderij bevindt zich een veldschuur met open front en aangebouwde stal.

Via de binnenplaats heeft u toegang tot de stallen en de achterzijde van de woning. De schansmuur die aan de straatzijde de hoofdgebouwen verbindt, markeert de plaats waar het woongedeelte oorspronkelijk over ging in het stalgedeelte.

Het weiland aan de overzijde van de weg, naast het bakhuisje, is onderdeel van het geheel. Op dit perceel bevinden zich nog enkele versleten opstallen.

Het geheel wordt aangeboden met circa 10.000 m2 grond.

Onderdeel van het geheel is de eigen weg met bomenlaan aan de westzijde van het perceel. Deze onverharde weg verbindt de Hiept met de Beekweg en zorgt voor een verkorte route naar de bebouwde kom van Venray.

De woning is gelegen aan een deels onverharde openbare weg.

BESTEMMINGSPLAN

Binnen het bestemmingsplan Buitengebied Venray 2010, Gemeente Venray, onherroepelijk vastgesteld 2010-12-14, heeft de locatie:

– Enkelbestemming: Agrarisch
– Dubbelbestemming: waarde – archeologie 3
– Functieaanduidingen: ‘agrarisch bedrijf’ en ‘bedrijfswoning’
– Gebiedsaanduidingen: ‘luchtvaartverkeerzone’, ‘agrarisch gemengd’ en ‘reconstructiewetzone-verwevingsgebied’

OMGEVING

De boerderij is gelegen nabij het prachtige bosgebied Vlakwater en de Loobeek en aan de rand van Venray. Het mooie uitzicht op het bosgebied en de landerijen maakt de ligging uniek. Wie wil nu niet iedere morgen wakker worden op deze prachtige plek? Dit is de ideale omgeving voor uw droomhuis!

Het nabij gelegen centrum van Venray biedt uitgebreide voorzieningen zoals een winkelcentrum, scholen, schouwburg, bioscoop en zwembad.

Het centrum van Venray ligt op fietsafstand en de A73 is te bereiken binnen 10 minuten.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten