Meld je aan voor de nieuwsbrief

Aan de Grave 4 Heythuysen

Specificaties

Vraagprijs: € 850.000 k.k.

 • Postcode: 6093 PD
 • Woonoppervlakte: 333 m2
 • Perceeloppervlakte: 70300 m2
 • Inhoud: 1512 m3
 • Kamers: 9
 • Slaapkamers: 6
 • Ligging: In bosrijke omgeving
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Landhuis
 • Type woning: Vrijstaande woning
 • Energieklasse: F
 • Isolatie: Dakisolatie

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Riant wonen in het buitengebied op uw eigen landgoed!

Heeft u altijd al gedroomd van uw eigen plekje midden in de natuur, dan is dit de ideale woning voor u. Gelegen in het buitengebied van Heythuysen ligt deze riante woning op een perceel van maar liefst ca. 70.300 m². Tevens is het onder voorwaarden toegestaan om de woning te splitsen waardoor er maar liefst twee woningen ter plekke gerealiseerd kunnen worden! Verder kan een beroep of bedrijf aan huis, kleinschalige horecagelegenheid, kleinschalige dagrecreatieve voorziening, dagbesteding en/of bed & breakfast eveneens onder voorwaarden worden gerealiseerd. Tot slot zijn er op het landgoed enkele paardenstallen en een schuilvoorziening met een weiland van ca. 11.000 m² aanwezig waardoor er hobbymatig paarden of ander (klein)vee gehouden kan worden. Ideaal voor de paardenliefhebber die rust en ruimte zoekt!

Indien gewenst kan de locatie ook met minder bos- en landbouwgrond aangekocht worden. Enkel de woning op ca. 12.000 m² wordt te koop aangeboden voor € 600.000,00 k.k.

Het landgoed maakt onderdeel uit van natuurgebied Nederpeel-Grave, gelegen ten westen van Heibloem. Door het natuurgebied stroomt de ‘Neerpeelbeek’ welke eveneens aan de noordzijde de natuurlijke begrenzing van het landgoed vormt. Het object is momenteel (nog) niet aangewezen als natuurschoon (Natuurschoonwet 1928). Onder voorwaarden is het mogelijk om het landgoed alsnog te rangschikken als NSW waardoor er fiscale voordelen van toepassing kunnen zijn.

Bijzonderheden:
– Meer dan 7 hectare groot!
– Mogelijkheid om het object te rangschikken als NSW-landgoed met alle fiscale voordelen!
– Heerlijk tot rust komen in uw eigen stuk natuur
– Mogelijkheid tot het hobbymatig houden van paarden

U betreed de woning aan de voorkant middels de entree welke toegang biedt tot de voorhal. Hier bevindt zich de trapopgang naar de eerste verdieping, een toilet met fontein en een garderobe.
De voorhal biedt eveneens toegang tot de woonkamer en de keuken. De woonkamer loopt in een L-vorm en staat in een open verbinding met de eetkamer. De woonkamer is ingericht met een tegelvloer en deels behang/deels gestucte wanden. Verder is er een speksteenkachel in de woonkamer aanwezig. Daarnaast is het plafond voorzien van sierlijsten. Vanuit de woonkamer heeft u toegang tot de keuken en de tuinkamer. Vanuit de woonkamer betreed u, via een aantal traptreden, de eetkamer. De eetkamer is ingericht met een pvc vloer, behang en een plafond van houten balken. In de eetkamer komt veel natuurlijk licht naar binnen door de vele ramen en komt door de kookhaard het landelijk karakter naar voren. Daarnaast biedt de eetkamer toegang tot de tuin.

De tuinkamer biedt de ideale mogelijkheid om te genieten van het mooie uitzicht op de tuin. De tuinkamer is ingericht met een tegelvloer, ramen van dubbelglas en een pvc plafond.

Vanuit zowel de woonkamer als de eetkamer betreed u de keuken, welke is ingericht met een tegelvloer, pvc wanden en pvc plafond. Het betreft een recht keukenblok welke beschikt over twee koelkasten met een vriesvak, een elektrisch fornuis met afzuigkap, een oven, spoelbak en een vaatwasser. In de keuken is ook een close-in boiler aanwezig. Vanuit de keuken heeft u weer toegang tot de voorhal. Vanuit de voorhal betreedt u de achterhal welke vervolgens toegang geeft tot de werkkamer, twee slaapkamers, een badkamer, de tweede trapopgang naar de eerste verdieping en de trap naar de wijnkelder. In de achterhal is verder een wandkast en een wastafel met spiegel aanwezig. Vanuit de achterhal betreedt u de tuin waar eveneens een overkapping aanwezig is. Mocht de woning gesplitst worden dan kan dit eenvoudig gerealiseerd worden door de voor- en achterhal van elkaar te scheiden.

De werkkamer/slaapkamer kijkt uit naar de voorzijde van het landhuis en kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Mede door de grote raampartijen komt voldoende natuurlijk licht naar binnen en heeft u een wijds uitzicht over de tegenoverliggende weilanden.
Een van de slaapkamers op de benedenverdieping is ingericht met een tegelvloer en behang. Aansluitend aan deze slaapkamer bevindt zich eveneens een badkamer met ligbad, toilet en witgoedaansluitingen.
Verder is er nog een tweede slaapkamer op de benedenverdieping waar eveneens witgoedaansluitingen aanwezig zijn alsook een wastafel.

Middels de trap vanuit de voorhal komt u op de overloop van de eerste verdieping. Aan uw linkerkant heeft u toegang tot een walk-in-closet welke vervolgens doorloopt in een slaapkamer.
De slaapkamer is ingericht met een laminaatvloer, wanden met behang, ingebouwde kastruimtes en een dakraam. Vanuit diezelfde walk-in-closet heeft u ook toegang tot de badkamer, welke ingericht is met een tegelvloer en -wanden. Daarnaast is de badkamer voorzien van een ligbad, twee wastafels, een toilet en een bidet. Door de grote ramen komt er veel natuurlijk licht de badkamer in en heeft u een prachtig uitzicht richting de tuin en het verdere landgoed.

Rechts van de overloop komt u in de tweede slaapkamer op de verdieping. Deze is voorzien van een dakkapel en een dakraam en heeft tevens ook ingebouwde kastruimtes.
Aansluitend aan de slaapkamer komt u uit op de tweede overloop (trap vanuit de achterhal) waar u gelijk toegang heeft naar de derde slaapkamer. Deze is eveneens voorzien van een dakraam. Vanuit deze slaapkamer heeft u een weids uitzicht over de tegenoverliggende weilanden. De derde slaapkamer geeft toegang tot een kleinere badkamer, ingericht met een ligbad, toilet en wastafel. Vanuit de derde slaapkamer heeft u toegang tot de vierde en laatste slaapkamer op de verdieping. Deze is ook ingericht met een wastafel, dakraam en ingebouwde kastruimtes.

Aan de achterzijde van de woning zijn twee bergruimtes/garages aanwezig. Hiervan is er een op dit moment in gebruik als werkplaats, ingericht met radiator en wastafel. De andere berging wordt gebruikt als opslag en hier staan ook de twee opslagtanks voor de stookolieketel. Direct aangrenzend aan het landhuis treft u de tuin welke deels voorzien is van verharding. Het overige deel bestaat uit diverse plant- en boomsoorten alsook deels gazon.

Het achterliggende perceel bosgrond en weiland (tezamen groot ca. 65.000 m²) biedt veel privacy en tevens verschillende mogelijkheden voor dierenliefhebbers.
Uiteraard kunt u op het landgoed ook prachtig wandelen in de natuur en genieten van de aanwezige flora en fauna. Zo zijn er verschillende (kikker)poelen aanwezig op het landgoed. Centraal in het landgoed treft u een weiland van ca. 11.000 m². De aanwezigheid van een schuilstal op het weiland maakt het ideaal voor de dieren- en/of paardenliefhebber. Verder treft u op het landgoed nog een schuur welke momenteel als opslag wordt gebruikt. De schuur is voorzien van een zolder en een afhang. In het verleden is het gebouw gebruikt geweest als paardenstal echter is het uiteraard ook mogelijk om -onder voorwaarden- de schuur een nieuwe functie te geven waaronder bijvoorbeeld, atelier, kantoor, mantelzorgwoning of bed & breakfast. Tegenover de schuur is een tuinhuis met broeikas gelegen waardoor de tuinier ter plekke in alle rust aan de slag kan. Aansluitend is eveneens een overkapping met een viertal paardenstallen gelegen. Middels een laan is het eigen weiland toegankelijk waardoor de locatie uitermate geschikt is voor de paardenliefhebber.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten