Meld je aan voor de nieuwsbrief

Lindestraat 9 Echt

Specificaties

Vraagprijs: € 225.000 k.k.

 • Postcode: 6101 ES
 • Woonoppervlakte: 124 m2
 • Perceeloppervlakte: 4155 m2
 • Inhoud: 510 m3
 • Bouwjaar: 1940
 • Kamers: 7
 • Slaapkamers: 4
 • Ligging: Aan rustige weg, In centrum, In woonwijk, Beschutte ligging
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Eengezinswoning
 • Type woning: Twee onder een kapwoning

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Waar vind je tegenwoordig nog een royaal perceel van meer dan 4000 m² in de bebouwde kom? Juist ja, op de Lindestraat 9 in Echt, dus!

Op een steenworp afstand van het centrum van Echt is deze halfvrijstaande woning gelegen. Wij zijn op zoek naar een avontuurlijk ingestelde koper die de mouwen durft op te stropen om hier weer een prachtig stukje Echt van te maken.

De woning welke reeds geruime tijd niet meer bewoond wordt en compleet gerenoveerd dient te worden, is gelegen aan een zijtak van de Lindestraat op een royaal perceel van maar liefst 4.122 m² en dat dus allemaal in hartje Echt.

Met enkele autominuten bent u op de A2, richting Maastricht, Sittard of Eindhoven en in de nabije omgeving vindt u natuurgebied de Dort waar diverse fiets- en wandelroutes aanwezig zijn om van de natuur te genieten.

De woning is in 1940 gebouwd samen met een schuur (voormalige koestal). Deze schuur behoort bij de woning nr. 11. De woning dient compleet te worden gerenoveerd. Wat betreft riolering is altijd gebruik gemaakt van een septic tank (werking onbekend). Voor een aansluiting op het gemeenteriool kan via de gemeentelijke website een aanvraag worden ingediend. Op basis daarvan kan men informeren over mogelijkheden. Voor een wateraansluiting geldt hetzelfde, maar dat verloopt via WML. Gas en elektriciteit ligt tot aan de woning maar dient opnieuw aangesloten te worden.

De woning is gebouwd met spouwmuren, op de begane grond deels een houten ondervloer, deels een betondek. De eerste verdiepingsvloer is van beton, de tweede van hout. De woning is gedekt met keramische dakpannen. De woning heeft houten kozijnen, het glas is eruit. De kozijnen zullen vervangen dienen te worden.
Bouwkundig maakt de woning een solide indruk!

Het is momenteel niet mogelijk om deze woning te slopen om dan elders op het perceel een nieuwe woning te bouwen. Ook is het niet mogelijk om een extra wooncontingent toe te voegen. Wel zijn er binnen het bestemmingsplan mogelijkheden om nog een aanbouw of bijbouw te plaatsen (zie www.ruimtelijkeplannen.nl).

Op het gehele perceel ligt een woonbestemming. Momenteel bestaat het perceel voornamelijk uit een bos met enkele paden en veel fruitbomen (o.a. noten, appels en peren). De nieuwe eigenaar kan hier een prachtige tuin van maken. Aan de achterzijde loopt het perceel door tot aan de Molenbeek. De reeds aanwezige erfafscheidingen van de buren bestaan uit weidepalen met draad aan een zijde, aan de andere zijde uit hoogwaardig hekwerk.

Voor het kappen van bomen binnen de bestemming Wonen is geen omgevingsvergunning vereist. Wel dient op grond van de Boswet een melding te worden ingediend bij de provincie Limburg.

Onlangs is er nog een verkennend bodemonderzoek uitgevoerd. Uiteraard stellen wij dit rapport ter beschikking aan kandidaten.

Mocht u interesse hebben in dit object en hiervoor een financiering nodig hebben raden wij u aan uw hypotheekadviseur te vragen naar de mogelijkheden. Door een bank/geldverstrekkende partij worden vaak aanvullende voorwaarden gesteld als het gaat om een compleet te renoveren woning.

Het geheel zal verkocht worden onder de voorwaarde “As is, where is”, wat wil zeggen dat de opstallen en het perceel aan een koper geleverd worden in de staat waarin het zich nu bevind. Na aankoop aanvaardt de koper zodoende alle risico.

Indeling woning:
Begane grond:
Vanuit de voordeur is de hal bereikbaar met meterkast en de trap naar de verdieping. De woonkamer met houten ondervloer is middels schuifdeuren in twee ruimtes gesplitst. Beide ruimtes samen hebben een oppervlakte van ca. 30 m². De leefkeuken is ca. 17 m² groot. Via een portaal met buitendeur is de toiletruimte en de douche bereikbaar.

Eerste verdieping:
Via de overloop zijn vier slaapkamers bereikbaar met oppervlaktes van 12, 12, 16 en 11 m². Twee slaapkamers zijn voorzien van muurkasten.

Tweede verdieping:
Via een mangat is een ruime vliering bereikbaar. De hoogte van vloer tot aan de nok is ca. 3 m. Aan de achterzijde bevindt zich nog een afhang waarvan het dak vervangen dient te worden.

De vrijstaande garage is gebouwd met spouwmuren, voorzien van een smeerput en gedekt met asbesthoudende golfplaten.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten