Meld je aan voor de nieuwsbrief

Maagdenbergweg 16 Venlo

Specificaties

Vraagprijs: € 329.000 k.k.

 • Postcode: 5915 CR
 • Woonoppervlakte: 617 m2
 • Perceeloppervlakte: 792 m2
 • Inhoud: 2363 m3
 • Bouwjaar: 1928
 • Kamers: 8
 • Slaapkamers: 5
 • Ligging: Aan drukke weg, In centrum
 • Bouwvorm: Bestaande bouw
 • Soort woning: Eengezinswoning
 • Type woning: Tussenwoning
 • Energieklasse: F
 • CV ketel: GAS

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

WONEN & ONDERNEMEN

In een van de oudste wijken van Venlo ligt deze tussenwoning uit de 20-er jaren. Het eigentijdse karakter van deze tussenwoning zie je gelijk aan zijn front. Maar ook de entree doet vermoeden dat het hier gaat om nog een stukje historie. Naast deze uitzonderlijk grote tussenwoning met veel woonoppervlakte en maar liefst 4 slaapkamers beschikt de woning nog over een zeker niet alledaagse combinatie. Er bevindt zich namelijk aan de achterzijde over de volle diepte van de kavel een groot bijgebouw. Dit bijgebouw heeft de bestemming van wonen. In het verleden heeft dit dienst gedaan als kantoor en kinderdagverblijf (aan huis gebonden beroep). Kortom een unieke combinatie voor de ZZP-er, wonen en werken in één zoals werk-, hobby-, showruimte of atelier, of wellicht als mantelzorgwoning.

ENTREE
Bij binnenkomst door de authentieke gekleurde glas-in-lood deur en venster wordt u meteen verrast door dit bijzondere pand. In de hal met laminaatvloer bevindt zich de trapopgang naar de verdiepingen en de doorgang naar de woonkamer en keuken.

WOONKAMER
De opmerkelijke lichte woonkamer staat in open verbinding met de keuken. De woonkamer is nu ingedeeld in een
voor- en een achterkamer, gescheiden door een eenvoudige wand. Deze wand is echter in een handomdraai te verwijderen waardoor er een grote living ontstaat.

EETKAMER
Aan de tuinzijde van de woonkamer is een ruime uitbouw met een lichtstraat. De kamer is afgewerkt met dezelfde laminaatvloer en de wanden zijn strak gestukt. Van hieruit is tevens een portaal bereikbaar die toegang geeft tot de tuin en achterom, maar ook tot het ruime achtergelegen bijgebouw. In het portaal bevindt zich tevens de aansluiting voor het witgoed.

KEUKEN
De open keuken ligt aan de tuinzijde en kijkt uit over het perceel. Aan de achterzijde bevindt zich nog een uitgang naar de tuin, maar die wordt nu gebruikt als bergkast. Hier bevindt zich tevens de cv-ketel. De vloer is geheel betegeld en de wanden zijn gestukt. De inbouwkeuken is al wat ouder en is voorzien van een koelkast, vaatwasser, 4-pits keramische kookplaat en een elektrische oven. De keuken staat in verbinding met de kelder en beschikt tevens over een ruime inloopkast met witgoed aansluiting. De ruim bemeten proviand kelder (van maar liefst 35 m2) is geheel op sta hoogte.

Vanuit de keuken is via een klein portaaltje met fonteintje het toilet bereikbaar. Het toilet is half betegeld en is voorzien van een staand closet.

1e VERDIEPING
Op de eerste verdieping bevinden zich in totaal twee slaapkamers en de badkamer, welke bereikbaar zijn vanuit een
ruime overloop met fraai trappenhuis. Ook een ruime wandkast doet dienst als praktische bergruimte. Aan de
achterzijde ligt de masterbedroom. Maar de beide slaapkamer ontlopen elkaar kwa grootte niet zoveel. De kamers zijn beide afgewerkt met een laminaat vloer en de wanden zijn gestukt. De masterbedroom beschikt over een dakterras gericht op het zuiden met zicht op de achtertuin. Vanuit het trappenhuis is tevens de bovengelegen tweede verdieping
bereikbaar.

BADKAMER
De badkamer ligt aan de voorzijde, en beschikt over een frivool driehoekig kozijn, uit stekend in de voorgevel. De ruimte is geheel betegeld en voorzien van een ligbad, douche, een toilet en de wastafel met spiegel. Bovendien bevindt zich hier ook nog een wandkast.

2e VERDIEPING
De tweede verdieping beschikt over drie slaapkamers. De voorste kamer ligt over de volle breedte van het pand en is
verdeeld in twee compartimenten. Een zit gedeelte en een slaap gedeelte. De kamer heeft twee vensters aan de voorzijde onder het platdak. De tweede slaapkamer ligt aan de tuinzijde en heeft kunststof kozijnen met dubbele beglazing voor de nodige daglicht toetreding. Vanuit de overloop is een ruime bergkast bereikbaar. Op de overloop is tevens de tweede cv-installatie gevestigd waarmee de beide verdiepingen en de badkamer worden verwarmd.

TUIN
De tuin is toegankelijk vanuit de straatzijde aan de rechterzijde van het gebouw. Een ruime oprit van zo’n 4.5meter geeft toegang tot de ‘binnenplaats’. Aan de rechterzijde van deze oprit ligt een bouwkavel, hierop mag een woning worden geplaatst. Die kan dan gelijktijdig gebruik maken van de oprit. De betreffende oprit heeft dus een ‘erfdienstbaarheid’ en geeft als dienend erf toegang tot de achtergelegen overkapping. De tuin die bij de woning behoort grenst als het ware aan de woning maar ook aan de achtergelegen bijgebouwen. De huidige tuin is ingericht met een zitje en gazon met heesters en bomen. Er is voldoende plaats om een ruime parkeerplaats te creëren.

ONDERNEMEN AAN HUIS
De bijgebouwen liggen in het verlengde van de tussenwoning over de volle diepte van de kavel en zijn in verschillende compartimenten verdeeld welke met elkaar in verbinding staan. In vroegere tijden was dit een kinderdagverblijf, maar er was ook een tijd lang een kantoor in gevestigd. De bijgebouwen beschikken over de benodigde nutsvoorzieningen die zijn doorgelegd vanuit het woonhuis zoals gas-, water-, elektra- en rioolaansluiting. Deze voorzieningen dienen echter opnieuw gecontroleerd te worden voordat ze weer in gebruik kunnen worden genomen. Er is een aparte meterkast en c.v.-installatie aanwezig. Daarnaast zijn er diverse voorzieningen in de verschillende ruimtes zoals toiletten en keukenblokjes. De voorste lokalen dateren uit circa 1965 en zijn voorzien van een plat dak. Het achtergelegen bijgebouw is ouder en is opgetrokken met een gemetselde spouwmuur en heeft een zadeldak (asbesthoudende golfplaten). De kozijnen zijn van kunststof met dubbele beglazing en de vloeren zijn afgewerkt met linoleum en de wanden zijn gestukt. De lokalen aan de achterzijde hebben een systeemplafond en de voorste lokalen hebben
een gestukt plafond.

OPTIONEEL TE KOOP: BOUWKAVEL
Deze bouwkavel van circa 675 m2/700 m2 naast de woning aan de Maagdenbergweg 16 biedt u een unieke gelegenheid om uw eigen droomhuis te realiseren. De kavel is ruim van opzet en is gelegen aan in de lint van de bebouwing. De vraagprijs van deze bouwkavel is € 109.000,- k.k.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten