Meld je aan voor de nieuwsbrief

Houtsberg 6 Nederweert-eind

Specificaties

Vraagprijs: € 795.000 k.k.

  • Postcode: 6034 ST
  • Perceeloppervlakte: 2.97.23 ha
  • Hoofdtype(n): Paardenhouderij

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Deze karakteristieke agrarische bedrijfslocatie met o.a. een ruime woning, stallen, loods, tuin, erf en weides is ideaal voor hippische activiteiten.
De accommodatie is goed bereikbaar via de A2, bovendien is Roermond binnen 15 minuten en Weert binnen 10 minuten rijden bereikbaar. Airport Eindhoven is op slechts 20 minuten afstand gelegen en Düsseldorf Airport op slechts 40 minuten afstand. Veel van de internationale wedstrijd accommodaties liggen slechts 20 minuten verwijderd zoals Equestrian Centre de Peelbergen, Sentower Park en Tops International Arena.

De locatie is o.a. voorzien van een opslagloods, een karakteristieke stal met paardenboxen en leslokaal, een stapmolen, longeercirkel, rijbak en paddocks. Het perceel grenst aan de achterzijde aan het bos.

Het geheel is gelegen op een kavel van 02.97.23 ha en heeft een agrarische bestemming. Optioneel is er aanvullende cultuurgrond aan te kopen tot een totaal oppervlakte van circa 7 ha. De gehele grond bestaat uit grasland ingericht voor paarden om te weiden.

Buitengewoon veel mogelijkheden!
De locatie met zowel een zeer karakteristieke woning als een karakteristiek bedrijfsgebouw biedt planologisch diverse mogelijkheden, maar het biedt vooral mogelijkheden voor iedere paardenliefhebber in de breedste zin van het woord. Het aanwezige bouwvlak (ca. 4.300 m²) biedt mogelijkheden om eventueel nog een overdekte rijhal met paardenstallen van ca. 30 m x 65 m te realiseren.

Mede door de uitbreidingsmogelijkheden en ruime huiskavel is de locatie uitermate geschikt voor zowel de hobbymatige paardenliefhebber maar ook voor de professionele paardensporter of fokker. Gezien de aanwezige faciliteiten in het bedrijfsgebouw zou deze bovendien ook deels kunnen worden omgebouwd tot huisvesting voor groom(s).

Verder is de combinatie wonen, werken en hobby hier ook perfect te combineren. Zoals u kunt lezen zijn er dus meer dan voldoende mogelijkheden. Is uw interesse gewekt, bel of mail dan gerust voor een bezichtiging!

Omschrijving woonhuis
De karakteristieke woning, in de omgeving bekend als “Heihuis” is gebouwd omstreeks 1918.
De woning is opgetrokken met steens metselwerk, deels in spouwmetselwerk. De buitenmuren in de slaapkamer zijn van binnenuit geïsoleerd. De begane grondvloer is deels hout, deels beton. De verdiepingsvloer is van hout alsook de houten kapconstructie. De kapconstructie is voorzien van eternieten dakbeschot en gedekt met betonpannen. De kozijnen zijn van hardhout met grotendeels isolerende beglazing.

Indeling:
Souterrain:
Vanuit de eetkamer is een ruime provisiekelder bereikbaar.

Begane grond:
Entree/hal met meterkast en doorgang naar de eetkamer. Aan de linkerzijde bevindt zich een ruime woonkamer (ca. 33 m²) met sfeervolle schouw. De woonkamer dient nog naar huidige maatstaven aangepast te worden. Aan de rechterzijde bevinden zich twee kantoor/hobbykamers die met elkaar in verbinding staan. De eetkamer grenst aan de keuken met tuindeur. Vanuit de eetkamer is via een portaal de trapopgang naar de verdieping bereikbaar. Dit portaal, waar zich ook de toiletruimte bevindt vormt tevens de doorgang naar de royale slaapkamer op de begane grond en de gemoderniseerde badkamer met o.a. een inloopdouche, 2e toilet en design wastafel. De slaapkamer met inloopkast is ca. 25 m² groot. Er bevindt zich nog een berging welke alleen vanuit buiten toegankelijk is. In deze berging, welke momenteel dienst doet als wasruimte, bevindt zich de opstelling van de Nefit HR cv combiketel.

Eerste verdieping:
Op de verdieping zijn middels lichte scheidingswanden een aantal slaapkamers gerealiseerd. De verdieping biedt veel ruimte en potentie en kan verder naar eigen wens ingedeeld worden.

Tuin:
De tuin bevindt zich voor, achter en naast de woning. De achtertuin is bereikbaar middels een stalen poort en is netjes aangelegd met terrassen. Aan de zijkant van de woning bevindt zich nog een gazon met borders en veel groen. De tuin kan ten opzichte van de schuur zodanig worden afgeschermd dat er ook bij bedrijfsmatige activiteiten sprake is van veel privacy.

Omschrijving bedrijfsgebouwen
Het vrijstaand bedrijfsgebouw achter de woning is gebouwd omstreeks 1918 in een vergelijkbare karakteristieke bouwstijl als de woning. Het geheel maakt daardoor zowel een authentieke, maar zeker ook representatieve indruk.

Dit gebouw heeft een totaal oppervlakte van ca. 380 m². Hier bevindt zich o.a. een berging (ca. 55 m²) en een hooi zolder. Verder zijn er 10 luxe stallen (min. 12 m²), een zadelruimte en een dubbele wasplaats met boiler gesitueerd. Aan de zijgevel van de stalruimte bevinden zich houten staldeuren (ca. 3,5 m hoog). Vanuit de stalruimte geeft een deur toegang tot de instructieruimte. Deze ruimte welke plaats biedt aan ca. 20 personen, wordt verwarmd middels een pellet kachel en is voorzien van een grote glazen pui en een aantal karakteristieke getoogde ramen. Uiteraard is deze ruimte ook bereikbaar vanuit de andere zijde via een portaal. Verder is er nog een keuken/kantine met uitgebreide inbouwapparatuur alsmede een dubbele toiletgroep en wasbak. Op één van de toiletten bevindt zich een douche. Met kleine aanpassingen zouden bovenstaande ruimte ook kunnen worden omgevormd tot groom-woning. Aan de achterzijde is de schuur nog voorzien van twee afhangen voor buitenopslag of materieel.

Het bedrijfsgebouw is opgetrokken uit steens metselwerk en gedekt met betonpannen. Het dak is deels geïsoleerd. De zolder (ca. 13 m x 11 m) heeft een betonvloer. De verdiepingsvloer boven het leslokaal is van hout en is bovendien geïsoleerd. De begane grond vloer is van beton. In 2019 is dit gebouw compleet gerenoveerd en opnieuw voorzien van elektra, drinkwater, ringleiding, riolering, boilers, speciale daglicht ledverlichting en een 12 groeps meterkast met krachtstroom.

Direct achter het bedrijfsgebouw bevindt zich de longeercirkel en de stapmolen met plek voor 6 paarden en een diameter van 20 m. De paardenweiden zijn ingedeeld in meerdere segmenten welke via een vrijgelaten middenpad goed toegankelijk zijn. Het perceel is omheind met een duurzaam Nobifix hekwerk.

De opslagloods uit de jaren ’70 heeft een oppervlakte van ca. 160 m² en is opgetrokken uit damwandprofielen. De dakconstructie bestaat uit stalen spanten met houten gordingen, gedekt met asbesthoudende golfplaten. De vloer is van betontegels. In deze loods is krachtstroom aanwezig. De toegang van de loods is middels schuifdeuren. Momenteel wordt de loods gebruikt als stalling voor werktuigen en opslag voor hooi en stro. Naast de loods bevinden zich nog een eenvoudige garage en een aantal parkeerplaatsen.

Tussen de opslagloods en de schuur loopt een gemeenteweg, deze is enkel toegankelijk voor landbouwvoertuigen of fietsers.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten