Meld je aan voor de nieuwsbrief

Heltenbosdijk ong Weert

Verkocht

Specificaties

Prijs op aanvraag

  • Postcode: 6006 RZ
  • Perceeloppervlakte: 2.93.67 ha
  • Hoofdtype(n): Losse Grond

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

ALGEMEEN
Namens mijn opdrachtgever mag ik u een mooi perceel cultuurgrond aanbieden welke op dit moment in gebruik is als weiland. Het betreft een ontwikkelingslocatie voor de hobbyist met paarden, schapen of andere hobby dieren. Op het bouwvlak van circa 240 m2 is een stalletje aanwezig van ca. 6 m x 22 m met deels asbest dak en deels pannendak. Echter dit stalletje dient wel gerenoveerd te worden. Aansluitend is er een mestvaalt van ca. 5 m x 4 m aanwezig.

Het perceel is aangeduid als blijvend grasland maar is eventueel ook geschikt als akkerland voor diverse akkerbouw- en tuinbouwgewassen, of voor de boomteelt / sierteelt. Het perceel is goed bereikbaar en de grondkwaliteit betreft zandgrond. Het perceel is gelegen aan een verharde weg, de Heltenbosdijk te Weert.

KADASTRALE SITUATIE
Kadastraal bekend: Gemeente Weert, sectie AE, nummer 28, groot ca. 2.93.67 ha.

BESTEMMING
Het perceel ligt binnen het bestemmingsplan “Buitengebied 2011” van de Gemeente Weert, vastgesteld per 26-06-2013. Het perceel heeft deels de enkelbestemming “Agrarisch – Agrarisch bedrijf” met bouwvlak en functieaanduiding “intensieve veehouderij” en deels de enkelbestemming “Agrarisch” met functieaanduiding “specifieke vorm van agrarisch – open gebied/heideontginning” , de dubbelbestemmingen “Waarde – Archeologie hoog” en “Waarde – Beekdallandschap” en de gebiedsaanduiding “reconstructiewetzone – verwervingsgebied”.

OMSCHRIJVING
Het betreft een perceel cultuurgrond welke voor diverse agrarische doeleinden geschikt is en geeft voldoende mogelijkheden om er diverse tuinbouw- en akkerbouwgewassen te telen, daarnaast zou het ook een mooi perceel zijn om in gebruik te nemen voor de boomteelt of sierteelt. Het perceel heeft een mooie omvang en is vrij rechthoekig en vlak gelegen. De omgeving wordt voornamelijk gekenmerkt door openheid en een wisseling van agrarische gronden en natuurgronden.

Op het perceel is tevens een agrarisch bouwvlak van ca. 240 m2 aanwezig met functieaanduiding ‘intensieve veehouderij’. Dit is het deel waar zich nu het voormalige kippen-/varkensstalletje bevindt. Dit bouwvlak is gekoppeld aan de boerderijwoning aan de overzijde, Heltenbosdijk 4, waar het vroeger toe behoorde. Indien men hier een geheel nieuw bouwwerk voor wil aanvragen of de bestemming wil wijzigen, dient dit in overleg te gaan met de eigenaren van de Heltenbosdijk 4 te Weert. Het stalletje biedt de mogelijkheid om er iets moois van te maken voor de hobbyist met paarden, schapen of andere dieren, dan wel voor het opbergen van spullen bij het gebruik als boomteelt of sierteelt.

Een mooie kans voor de agrariër, hobbyist of belegger om dit perceel in eigendom te verwerven. Als u interesse heeft als belegger bieden wij de mogelijkheid om het perceel aan een agrariër te verpachten en dit geheel van verpachten voor u te verzorgen.

BODEM EN GEBRUIK
– Grondsoort is zandgrond.
– Het perceel is aangeduid als blijvend grasland en is de laatste jaren in gebruik geweest als weiland t.b.v. graswinning voor hooi.
– Op het perceel is een stalletje / schuurtje gesitueerd.

BIJZONDERHEDEN
– In deze verkoop zijn geen productierechten en-/of betalingsrechten inbegrepen.
– Op het perceel rust een bouwvlak van circa 240m2 met de enkelbestemming. En met bestemming ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf’ en functieaanduiding ‘intensieve veehouderij’. Dit geeft de mogelijkheid om er dieren te kunnen houden binnen de kaders als hobbyist, indien het bedrijfsmatig plaatsvindt dient men een milieuvergunning en Natuurbeschermingswetvergunning aan te vragen.

AANVAARDING
In overleg

VRAAGPRIJS
Prijs op aanvraag

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Nard Driessen (Makelaar)
t: 06-48592874
e: ndriessen@arvalis.nl

Arvalis kantoor Roermond
Steegstraat 5
6041 EA Roermond
t: (0475) 35 57 00
www.arvalismakelaars.nl

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten