Meld je aan voor de nieuwsbrief

Boomsweg ong Melderslo

Verkocht

Specificaties

Vraagprijs: € 245.000 k.k.

  • Postcode: 5962 NB
  • Perceeloppervlakte: 4400 m2
  • Ligging: Vrij uitzicht, Open ligging, Landelijk gelegen
  • Bouwvorm: Niet van toepassing

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

RUIMTE EN VRIJHEID
Het perceel bouwgrond is gelegen in een weids landschap én toch onverwacht dicht bij het levendige centrum van het dorp Melderslo. De autosnelweg A73 is verrassend dichtbij. De ligging van deze kavel is werkelijk uniek!

De kavel heeft een oppervlakte van circa 4.400 m2 en biedt u de kans uw eigen vrijstaande woning te bouwen; uiteraard binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan.

De grootte van het bouwblok is 750 m2. Met een front van circa 37,5 meter en een diepte van circa 117 meter is er veel variatie mogelijk in bouwvormen en stijlen.

WAT BIEDEN WIJ U?
Een mooie bouwkavel, waarvan de gemeente aangeeft dat de bouw van een riante vrijstaande woning met bijgebouwen hier mogelijk is.

WAT MOET U ZELF DOEN?
De huidige ‘agrarische’ bestemming naar een ‘woon’ bestemming wijzigen. Wilt u professioneel begeleid worden bij het overleg met de gemeente, de aanvraag van een bestemmingsplanwijziging en tekenen van uw droomhuis, dan kunnen wij u dit voor u verzorgen. Arvalis is namelijk specialist op dit vakgebied!
We gaan dan met u om tafel en schetsen een plan waarmee we naar de gemeente gaan. Vervolgens start de procedure en kijken we wat er gedaan moet worden om het bestemmingsplan te wijzigen.

PRINCIPESTANDPUNT GEMEENTE
De gemeente Horst aan de Maas verleent onder voorwaarden in principe medewerking aan het plan om de locatie Boomsweg 3 te Melderslo te wijzigen van de bestemming agrarisch naar wonen onder de volgende voorwaarden:
• De bouwkavel dient minimaal 750 m2 te zijn;
• De woning dient te worden gebouwd overeenkomstig de bepalingen van de bestemming “Wonen” in het bestemmingsplan “Buitengebied Horst aan de Maas”;
• Er dient een afdracht te worden gedaan op basis van de kwaliteitsbijdrage volgens de Structuurvisie Horst aan de Maas.
Deze bijdrage betreft € 165.000 ,- per woning, uitgaande van een bouwkavel van 750 m2 Bij kavels groter dan 750 m2 is er €140,- per m2 extra verschuldigd.
• Het plan dient stedenbouwkundig te worden ingepast;
• Er middels een goede ruimtelijke onderbouwing kan worden aangetoond dat ondanks de afstand tot de industriële bestemming, er een goed woon- en leefklimaat kan worden gegarandeerd.
• Er wordt een planschadeverhaalsovereenkomst ondertekend.

Om uw plan te realiseren doorloopt u een uitgebreide omgevingsvergunning- of een bestemmingsplanprocedure. Houdt u rekening met een doorlooptijd van minimaal een half jaar voor beide procedures. Beide procedures worden door een – door uzelf in te schakelen – ruimtelijk adviesbureau begeleid.

WAT ZIJN DE KOSTEN (indicatief)?
– aankoop van de kavel, vraagprijs € 65.000,00 k.k.
– gemeentelijke variabele kwaliteitsbijdrage € 165.000,00
– kosten bestemmingswijziging, circa € 15.000,00

OMGEVING
Melderslo is een dorp met circa 2150 inwoners en heeft een bloeiend verenigingsleven. Het dorp heeft onder andere een eigen basisschool en een supermarkt en is dicht gelegen bij Horst dat een goed voorzieningenniveau en een regio functie heeft. Horst beschikt ook over een eigen NS-station (Horst-Sevenum).
Rondom Melderslo is volop natuur, met een afwisseling van bos en landbouwgebieden en dicht bij de rivier de Maas. Met uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden en met veel bezienswaardigheden en attracties in de omgeving. Melderslo is gelegen op ca. 2,5 km afstand van de A73 richting Venlo en Nijmegen.

START HIER DE BOUW VAN UW DROOMWONING?
Bel gerust voor meer informatie. We geven u graag een toelichting.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten