Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blaktdijk 71 Sevenum

Specificaties

Vraagprijs: € 749.000 k.k.

  • Postcode: 5975 NE
  • Perceeloppervlakte: 0.94.04 ha
  • Hoofdtype(n): Overig

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

LANDELIJK WONEN EN ONDERNEMEN
Deze karakteristieke woonboerderij is gelegen op een zeer unieke locatie net buiten de bebouwde kom. Landelijk gelegen en toch op steenworp afstand van vele voorzieningen, het centrum van Sevenum en de hippische accommodatie Peelbergen Equestrian Centre. Een buitengewone kans voor de liefhebber van landelijk wonen, de paardenliefhebber, agrariër of zzp-er!

De voormalige rundveehouderij biedt uitstekende mogelijkheden voor het realiseren van een professioneel hippisch bedrijf of een ander agrarisch aanverwant bedrijf, mede door de al aanwezige vergunningen. Om u een indruk te geven van de mogelijkheden is op pagina 3 en 4 van deze brochure een art impression en een situatieschets toegevoegd van een toekomstige paardenhouderij!

Het geheel is gelegen op een perceel van 9.404 m2 (met een bouwvlak van circa 8.300 m2) en heeft een agrarische bestemming. Het naastgelegen perceel grasland ter grootte van 8.482 m2 is optioneel te koop.

Het lijkt kansrijk dat deze locatie omgezet kan worden naar een woonbestemming. Voor bewoning door een particulier dient vooraf overleg plaats te vinden met de gemeente.

De woonboerderij biedt volop leef- en bergruimte en beschikt onder andere over een woonkamer, eetkamer, keuken, bijkeuken, hal en inpandige berging op de begane grond en vier slaapkamers en een badkamer op de verdieping, door een muur gescheiden van de grote hooizolder. De achtergelegen multifunctionele opstallen waren voorheen in gebruik als melkveebedrijf met werktuigenberging, jongveestalling en ligboxenstal. De woonboerderij dateert van 1950 en de stallen van circa 1960-1990. De opstallen bevinden zich nog grotendeels in de oorspronkelijke staat. Renovatie en verduurzaming is dan ook noodzakelijk.

CULTUURGROND OPTIONEEL TE KOOP!
De te koop zijnde locatie, kadastraal bekend Sevenum P 279 en P 435, wordt aangeduid met een rood kader. Het perceel cultuurgrond gelegen aan de westzijde van de locatie, aangeduid met blauw kader, wordt optioneel te koop aangeboden.

– Kadastrale aanduiding cultuurgrond: Sevenum, P 278 en P 434, totaal groot 8.482 m2
– Grondsoort: zand
– Gebruik: blijvend grasland
– Vraagprijs: € 89.000,- k.k.

Het perceel is belast met een zakelijk recht als bedoeld in artikel 5, lid 3, onder b, van de Belemmeringenwet Privaatrecht ten behoeve van de N.V. Rotterdam-Rijn Pijpleiding Maatschappij i.v.m. een leiding gelegen in het perceel.

Indeling woonboerderij
Entree
U treedt de woning binnen in de hal met trapopgang en meterkast. Via de hal bereikt u de woonkamer en de eetkamer. Aan de voorzijde heeft u een vrij uitzicht. Vrijwel de gehele begane grond is ingericht met tegelvloer, gestucte wanden en houten schroten plafonds. De kleinere kamer grenst direct aan de keuken en kan uitstekend dienst doen als eetkamer.

Keuken
De ruime leefkeuken is voorzien van eiken fronten, een betegeld aanrechtblad met spoelbak, een koelkast, vaatwasser en een elektrische kookplaat (niet in gebruik) met afzuigkap. Van hieruit heeft u toegang tot de kelder, twee bijkeukens en een ruime inpandige opslagruimte. In één van de bijkeukens is de CV ketel gesitueerd. Hier bevindt zich ook de meterkast voor de bedrijfsgebouwen.
De tweede bijkeuken is voorzien van een keukenblok met spoelbak en een wastafel. Hier bevindt zich ook het toilet. De bijkeuken staat in directe verbinding met de inpandige opslagruimte.

Verdieping
De overloop op de verdieping geeft toegang tot vier slaapkamers en de badkamer. De slaapkamers zijn van ruim formaat. Enkele slaapkamers beschikken over één of twee muurkasten. De gehele verdieping is ingericht met vloerbedekking, gestucte wanden en houten schroten plafonds.

Badkamer
De half betegelde badkamer is ingericht met een douche met douchebak en een wastafel met spiegelkast.

TUIN BIJ WOONBOERDERIJ
Vanuit de woonkamer hebt u uitzicht op de zeer ruime zijtuin welke door een groene haag is gescheiden van de bedrijfsopstallen. De tuin is gelegen op het zuidoosten en u loopt via de deur van de voormalige kalverenstal de tuin in. In deze tuin met de bloemenpracht van rododendrons beleeft u het groengevoel wat past bij vrijstaand wonen. U heeft nog alle mogelijkheden om de tuin naar eigen wensen verder in te richten met bijvoorbeeld een vijverpartij, prieel of waar u zich prettig bij voelt.

OMSCHRIJVING BEDRIJFSGEBOUWEN
A: Werktuigenberging
– Bouwjaar: ca. 1982
– Oppervlakte: 324 m2
– Wanden: gemetseld, steens tot 2 meter, daarboven half steens
– Goothoogte: 3,80 meter
– Nokhoogte: 7,70 meter
– Dakconstructie: ijzeren spanten en houten gordingen
– Dak: bedekt met asbesthoudende golfplaten
– Vloer: 5 vakken beton, 1 vak zand
– Algemeen: 6 spantvakken, open front, in gebruik als werktuigenberging

B: Jongveestal (in verlengde van werktuigenberging)
– Bouwjaar: ca. 1988
– Oppervlakte: ca. 164 m2
– Wanden: gemetseld, steens tot 2 meter daarboven half steens
– Goothoogte: 3,80 meter
– Nokhoogte: 7,70 meter
– Dakconstructie: ijzeren spanten en houten gordingen
– Dak: bedekt met asbesthoudende golfplaten
– Vloer: deels beton, deels betonnen roosters
– Algemeen: centrale voergang, links & rechts jongveehuisvesting, mestputten aanwezig

C: Woning met inpandige opslagruimte en achterliggende kalverenstal
– Bouwjaar: ca. 1950
– Oppervlakte opslagruimte: ca. 120 m2
– Oppervlakte kalverenstal: ca. 55 m2
– Wanden: gemetseld, steens
– Goothoogte: ca. 4,00 meter
– Nokhoogte: ca. 8,70 meter
– Dakconstructie: houten spanten en houten gordingen
– Dak: bedekt met pannen
– Vloer: beton
– Algemeen: de inpandige ruimte aan de woning is ingericht als opslagruimte en een kalverenhok, aan de achterzijde is een kalverenstal met enkele hokafscheidingen.
Boven de schuur is een grote zolderruimte (voormalige hooizolder), bereikbaar middels 2 trappen. De zolder is een grote open ruimte grenzend aan de verdieping van de woonboerderij, met rustieke houten spanten, gordingen en dwarsbalken.

D: Tussenruimte en ligboxengedeelte
– Bouwjaar: ca. 1956 en ligboxengedeelte ca. 1983
– Oppervlakte tussenruimte: ca. 120 m2
– Oppervlakte ligboxengedeelte: ca. 125 m2
– Wanden: gemetseld, steens
– Goothoogte: ca. 2,60 meter
– Nokhoogte: ca. 3,80 meter
– Dakconstructie: ijzeren spanten en houten gordingen
– Dak, deels bedekt met bitumen (platdak) deels bedekt met asbesthoudende golfplaten (ligboxengedeelte)
– Vloer: beton en deels roosters
– Algemeen: de tussenruimte is ingericht als opslagruimte, voormalige melkkamer, het achterliggende gedeelte is ingericht met ligboxen voor de melkkoeien, waaronder een mestput aanwezig is.

E: Ligboxenstal
– Bouwjaar: ca. 1977
– Oppervlakte ligboxengedeelte: ca. 540 m2
– Wanden: gemetseld, spouw
– Goothoogte: ca. 2,60 meter
– Nokhoogte: ca. 5,90 meter
– Dakconstructie: ijzeren spanten en houten gordingen
– Dak: bedekt met asbesthoudende golfplaten
– Vloer: deels beton en deels roosters
– Algemeen: ingericht met voergang en ligboxen voor de melkkoeien, waaronder een mestput aanwezig is. Vooraan in de ligboxenstal is de melkstal aanwezig.

Voorzieningen
Er is een mestsilo aanwezig welke niet meer in gebruik is. De silo bestaat uit een betonnen vloer met metalen wanden. (F) Achterop het perceel zijn betonnen verhardingen aanwezig voor de voeropslag, 2 voerplaten van 8 * 40 meter en een sleufsilo van 10 * 40 meter (betonnen rand 1 meter hoog). (G) De aanwezige erfverharding bestaat uit asfalt en beton.

OMGEVING
U vindt in de nabije omgeving van de woonboerderij mooie natuur waar u naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Uw dagelijkse boodschappen kunt u doen met de fiets of te voet bij een supermarkt vlakbij. Het centrum van Sevenum met vele voorzieningen is op 2 km afstand, het treinstation Horst-Sevenum op 900 m afstand en ook de A73 en A67 zijn goed bereikbaar. Wie wil er nu niet landelijk wonen met bedrijf aan huis en zoveel voorzieningen in de buurt. Voor de paardenliefhebber is op slechts 5 km van de woonlocatie, in het verlengde van de Blaktdijk, het hippisch centrum Peelbergen Equestrian Centre gelegen. Hier komen paardenmensen van over de hele wereld samen.

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten