Meld je aan voor de nieuwsbrief

Antoniusstraat 24 Blitterswijck

Specificaties

Prijs op aanvraag

  • Postcode: 5863 BC
  • Perceeloppervlakte: 1.92.36 ha
  • Hoofdtype(n): Vleeskalverenbedrijf

Terug naar volledige overzicht

Omschrijving

Het vleeskalverenbedrijf bestaande uit bedrijfsopstallen, ondergrond, erf en landbouwgrond is gelegen aan de rand van Blitterswijck in de gemeente Venray. De bedrijfsopstallen zijn ook bereikbaar via een openbare semi-verharde weg aan de achterzijde. De locatie verkeert in een goede staat van onderhoud en is aangesloten op alle noodzakelijke nutsvoorzieningen: water, elektra, aardgas en riolering. Optioneel is de bedrijfswoning met tuin en weiland te koop met een oppervlakte van circa 3.000 m2.

Blitterswijck is gelegen nabij Wanssum. Voorzieningen als een supermarkt en een basisschool zijn gelegen op korte afstand. Op circa 9 km ligt het centrum van Venray. Venray vervult een regiofunctie voor wat betreft winkels, onderwijs en overige voorzieningen.

De locatie is goed bereikbaar. Op ca. 1 km ligt de oprit naar de N270. Op 6 minuten rijden bereikt u de A73 richting Nijmegen en Venlo. Het NS-station Venray is op circa 8 km gelegen.

KADASTRALE SITUATIE
Bedrijfsopstallen met ondergrond, erf en cultuurgrond:
Venray, sectie E, nr. 54, groot 6.823 m²
Venray, sectie E, nr. 55 gedeeltelijk groot circa 9.413 m²
Totaal groot 16.236 m²

Optioneel te koop zijnde woning met tuin en aangrenzend weiland:
Venray, sectie E, nr. 55 gedeeltelijk, groot circa 3.000 m²

GESPLITSTE VERKOOP LOCATIE
De bedrijfsopstallen, ondergrond, erf en landbouwgrond met een oppervlakte van circa 16.236 m2 worden hierbij te koop aangeboden. De bedrijfsopstallen zijn momenteel in gebruik als vleeskalverenbedrijf.
De woning met tuin en aangrenzend weiland op een perceel van circa 3.000 m2 zijn optioneel te koop. Informeer bij de makelaar naar de mogelijkheden.
?

BESTEMMING
De locatie heeft de bestemming ‘Agrarische doeleinden, bouwperceel A(b)’.

Het perceel cultuurgrond heeft o.a. de enkelbestemming ‘Agrarisch’ en dubbelbestemming ‘Waterstaat – Stroomvoerend deel rivierbed’.

De bedrijfslocatie is binnendijks gelegen.

Op dit moment worden voorbereidingen getroffen om de aanduiding ‘plattelandswoning’ op deze bedrijfswoning te leggen waardoor het gebruik van de woning door een particulier wordt toegestaan.

ANDERE GEBRUIKSMOGELIJKHEDEN
Dit object is geschikt voor een kalverhouder. Maar ook voor een particulier of kleine ondernemer / z.z.p-er biedt dit object tal van mogelijkheden.
Ook zeer interessant voor de paardenhouder, waarbij de stallen geschikt te maken zijn voor een binnenrijbak en paardenboxen. Er is voldoende ruimte voor paddocks en weides.

OBJECTGEGEVENS
Plaats: Blitterswijck
Adres: Antoniusstraat 24
Postcode/woonplaats: 5863 BC Blitterswijck
Type object: Vleeskalverenbedrijf met bedrijfsopstallen, ondergrond, erf en cultuurgrond
Perceeloppervlakte: circa 16.236m²

OMSCHRIJVING BEDRIJFSGEDEELTE

Voor het bedrijf is een milieuvergunning (nu omgevingsvergunning milieu) verleend op 12 september 2006 voor het houden van 732 vleeskalveren en 6 paarden.

Kalverenstal A
– Bouwjaar: 1998
– Vloeroppervlakte: 20,6 x 41,2 = circa 850m²
– Stalopbouw: Spouwmuren, stalen spanten gedekt met asbestvrije golfplaten en geïsoleerd met brandvertragende isolatieplaten. De gehele stal is onderkelderd voor circa 800 m3 drijfmest. De stal wordt natuurlijk geventileerd en de computer gestuurde voerinstallatie (2004 gerenoveerd) heeft een centrale melkleiding. Handmatige dosering in de RVS voertrog.
– Inrichting/Aantal plaatsen: De hokinrichting is van RVS. 56 hokken met elk 5 kalveren; in totaal 280 kalveren.
– Voerkeuken: De afgescheiden voerkeuken bedient het gehele bedrijf. Met opslag van melkpoeder (2 silo’s van elk 7 ton), opslag van krachtvoer (3 silo’s van 4 en 8 ton), een voormenger, buffermenger en Remon waterbron 100 meter diep (2001)

Kalverenstal B
– Bouwjaar: 1979, gerenoveerd in 2003
– Vloeroppervlakte: 12,8 x 70,0 = ca. 900 m²
– Stalopbouw: Spouwmuren, stalen spanten gedekt met asbesthoudende golfplaten en isolatieplaten. Onderkelderd voor circa 900 m3 drijfmest. Natuurlijke ventilatie met ondersteunende lengteventilatie. De computergestuurde voerinstallatie (2004 gerenoveerd) heeft een centrale melkleiding. Handmatige dosering in de RVS voertrog.
– Inrichting/Aantal plaatsen: De hokinrichting is van RVS. 48 hokken met elk 7 kalveren; in totaal 336 vleeskalveren
– Voerkeuken: De afzonderlijke voerkeuken is voorzien van een buffermixer en afgescheiden werkplaats.

Kalverenstal C
– Bouwjaar: 1965, gerenoveerd in 2005
– Vloeroppervlakte: 8,5 x 25,0 = ca. 210 m²
– Stalopbouw: De wanden bestaan uit geïsoleerde betonpanelen, houten spanten gedekt met asbesthoudende golfplaten en geïsoleerd met glaswol op Eternit platen. De computergestuurde voerinstallatie (2004 gerenoveerd) heeft een centrale melkleiding. Handmatige dosering in de RVS voertrog.
– Inrichting/Aantal plaatsen: De hokinrichting is van RVS. 16 hokken met elk 5 kalveren; in totaal 80 kalveren. Aangebouwde berging (1970) circa 85 m2. Vlakke vloer, wanden van betonstenen en niet geïsoleerde golfplaten.
– Aangebouwd: Opslagruimte (1970), circa 65 m2. Paardenstal, circa 20 m2 met 2 boxen.

Kalverenstal D
– Bouwjaar: 1968, gerenoveerd in 2005
– Vloeroppervlakte: ca. 90 m² en berging circa 90 m²
– Stalopbouw: Wanden van gasbeton, stalen spanten en gedekt met asbesthoudende golfplaten, deels geïsoleerd. De computergestuurde voerinstallatie (2004 gerenoveerd) heeft een centrale melkleiding. Handmatige dosering in de RVS voertrog.
– Inrichting/Aantal plaatsen: De hokinrichting is van RVS. 6 hokken met in totaal 34 vleeskalveren.
– Aangebouwd: Berging (1980) circa 90 m2. Paardenstal (1997) circa 65 m2 met 4 boxen.

OVERIGE VOORZIENINGEN
Het erf is verhard met klinkers, circa 1.500 m². Mestplaat uitgevoerd in beton circa 25 m2. Ondergrondse waterkelder (1990) circa 50 m3 t.b.v. opslag spoelwater. Spoelplaats (2003), afmetingen 5,0 x 20,0 meter.

BIJZONDERHEDEN
– Mogelijkheid tot overname voergeldovereenkomst.
– Het bedrijf is geschikt voor witvlees- en jong rosékalveren.

OMSCHRIJVING WOONHUIS (Optioneel te koop)

Algemene informatie
Bouwjaar: vóór 1900, in 1960 en 1988 gerenoveerd.
Buitenmuren: baksteen voorzien van een niet-geïsoleerde spouw.
Kozijnen: kunststof kozijnen met HR beglazing (1988).
Dak: zadeldak, gedekt met pannen. Het dak is vernieuwd in 2006 en voorzien van dakisolatie.
Vloeren: begane grondvloer van beton en verdiepingsvloer van hout.
Verwarming: HR ketel (bouwjaar 1984) merk Buderus.
Nutsvoorziening: aardgas, elektra (3 x 35 Amp) en riolering.
Overige voorzieningen: eigen waterbron/alarminstallatie.

Inhoud woning totaal: circa 690 m3
Woonoppervlakte: circa 190 m2
Schuur/kantoor/garage/berging: circa 63 m2
Perceeloppervlakte: circa 3.000 m2

Indeling

Begane grond
Via de fraai aangelegde voortuin met beklinkerd pad naar de voordeur bereikt u de ruime entree met meterkast en garderobe.

De hal, met trapopgang naar de eerste verdieping en met toilet, geeft toegang tot de keuken, woonkamer en achter entree en is voorzien van tegelvloer met vloerverwarming.

De woonkeuken, met voldoende ruimte voor een gezellige eettafel, heeft een keukenblok met kunststof aanrechtblad, een keramische kookplaat, afzuigkap en ingebouwde koelkast. Vanuit de keuken heeft u prachtig uitzicht over de tuin en achterliggende weilanden.

De royale woonkamer heeft veel natuurlijke lichtinval door de grote raampartijen, waarvan één raam met glas-in-lood. Afgewerkt met oud Hollands plafond, muren met schoonmetselwerk en granol en een tegelvloer met vloerverwarming.

Via de achter-entree met achterdeur naar de tuin, bereikt u de bijkeuken/wasruimte, badkamer en cv ruimte met cv-ketel (Buderus HR 1984).

De geheel betegelde luxe badkamer is voorzien van een bad/douchecombinatie, wastafelmeubel en designradiator.

De Bijkeuken heeft een keukenblok en aansluitingen voor witgoed.

De plafonds in de diverse ruimten zijn overwegend afgewerkt met Novolux plafondplaten of kunststof schroten.

Inpandige garage met ruimte voor één auto, afgewerkt met tegelvloer en gemetselde wanden en met op afstand bedienbare garagedeur.

Vanuit de garage is de berging, het kantoor en de ruime schuur bereikbaar; allen multifunctionele en mooi afgewerkte ruimtes. Via een luik met vlizotrap bereikt u de zolder.

Verdieping
De overloop met dakkapel geeft toegang tot vier slaapkamers en is voorzien van vloerbedekking. De wanden en plafond zijn afgewerkt met houten schroten.

Slaapkamer 1 is zeer ruim en voorzien van dakkapel en grote inbouwkasten.

Slaapkamer 2 en 3, beiden voorzien van een inbouwkast, hebben door het dakraam veel natuurlijke lichtinval. De slaapkamers zijn afgewerkt met houten schroten en met vloerbedekking of kurkvloer.

Slaapkamer 4 heeft een ruime inbouwkast en is afgewerkt met vloerbedekking en wanden met behang en MDF-platen.

De luxe badkamer met twee dakramen heeft een hangend closet, luxe wandmeubel met wastafel, jacuzzi en één wand geheel met inbouwkasten wat veel opbergruimte biedt. De vloer is deels betegeld en deels voorzien van vloerbedekking.

TUIN
De ruime voortuin met beklinkerde oprit en pad naar de voordeur is netjes verzorgd en bestaat uit een haag en borders met coniferen, heesters en planten. De fraai aangelegde achtertuin, bestaande uit een gezellig terras met pergola, gazon en plantenborders met bomen en coniferen, scheidt de woning van de bedrijfsopstallen. Een muur scheidt de tuin van het erf wat zorgt voor veel privacy. Aan het geheel beklinkerde erf richting de bedrijfsopstallen staat een garage, 3,8 x 5,8 = 23 m2, opgetrokken uit betonpanelen en met dakplaten bedekt.

PRIJS OP AANVRAAG

AANVAARDING IN ONDERLING OVERLEG

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Noud Albers (Registermakelaar/Taxateur)
t: 06-55720221
e: nalbers@arvalis.nl

Arvalis kantoor Venlo
Sint Jansweg 20D
5928 RC Venlo
t: (0478) 57 82 57
www.arvalismakelaars.nl

Gratis zoekservice

Laat ons weten wat je zoekt.
Wij sturen je vervolgens gratis het meest actuele aanbod door.

Zo ben je altijd als eerste op de hoogte!

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×

Sluiten
Sluiten